Olguța Vasilescu, la un pas de suspendarea din funcția de primar

Prefectura Dolj o va suspenda pe Lia Olguța Vasilescu din funcția de primar al Craiovei dacă judecătorii Curții de Apel București vor menține decizia Tribunalului București prin care aceasta a fost arestată la domiciliu.

Inițial, juriștii prefecturii spuneau că legislația în domeniu prevede suspendarea din funcție a primarului doar dacă acesta este arestat preventiv și că așteaptă ca instanța să spună clar dacă interzice exercitarea mandatului.

După ce au analizat în detaliu legile în vigoare și celelalte cazuri de edili arestați la domiciliu, juriștii Prefecturii și-au dat seama că suspendarea se poate face pe baza unei legi din 2013 ,scrie Gds.ro.

Obișnuiți ca edilii să fie arestați preventiv, juriștii prefecturilor din toată țara s-au văzut nevoiți să studieze mai bine legile pentru a vedea ce se întâmplă în cazul în care aceștia sunt arestați la domiciliu, măsură recent introdusă de noile coduri, penal și de procedură penală.

Situațiile în care un primar este suspendat din funcție sau își pierde mandatul sunt reglementate de două legi: Legea 215/2001 privind administrația publică locală și Legea 393/2004 privind statutul aleșilor locali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel