Olguța Vasilescu, anunț important: Guvernul a adoptat OUG

Darius Muresan / 06 iul 2018 / 09:31 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Olguța Vasilescu a anunțat că Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care dublează subvențiile lunare pentru anajatorii care angajează șomeri.

„Guvernul României a adoptat, azi, Ordonanța de Urgentă care prevede dublarea subventiilor lunare pentru angajatorii care angajează șomeri. OUG a fost inițiată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale”, a anunțat Olguța Vasilescu pe pagina personală de Facebook.

Amintim că, în urmă cu aproape o lună, Olguța Vasilescu anunța că statul va plăti 2.250 de lei angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social, potrivit unei ordonanţe de urgenţă iniţiată de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, măsura fiind menită să sprijine angajatorii.

"Vreau să vă prezint în această seară un proiect de ordonanţă de urgenţă care a fost iniţiat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi care se află la ora actuală în avizarea ministerelor Finanţelor, Fondurilor Europene şi Justiţiei. Ne respectăm un nou angajament din Programul de Guvernare, referitor la sprijinirea angajatorilor, şi bineînţeles că acesta se referă la încadrarea şomerilor şi a beneficiarilor de ajutor social. Viziunea Ministerului Muncii merge, de acum înainte, pe o altă linie, aceea de nu-i mai sprijini pe cei care au capacitate de muncă, dar nu vor să o facă, motiv pentru care ne-am gândit ca să îi sprijinim pe toţi cei din mediul de afaceri care vor să facă angajări în perioada următoare. În acest sens, statul va plăti suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru perioade de până la cinci ani, în funcţie de categoria din care viitorii angajaţi fac parte", a spus atunci Lia Olguţa Vasilescu.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25