Olguța Vasilescu: Adopțiile trebuie simplificate. Nu putem avea lagăre

Procedurile în ceea ce priveşte adopţia trebuie simplificate în condiţiile în care, la ora actuală, este aproape imposibil să fie adoptat un copil, a declarat joi ministrul desemnat al Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu. 

"Sunt foarte deschisă la adopţii pentru că văd ce se întâmplă în centrele de copii. Din păcate, ani la rând au fost amestecaţi copiii cu probleme psihice, cu copiii normali, şi s-a ajuns în situaţia în care majoritatea să aibă probleme. Nu mai trebuie să avem aceste lagăre cu 200-300 de copii, trebuie să simplificăm procedurile de adopţie. La ora actuală este aproape imposibil să adopţi un copil, pentru că trebuie să te duci până la rude de gradul de 4, s-au întâmplat şi foarte multe cazuri nefericite, pentru că rudele de gradul 4 au reacţionat foarte urât la adresa celor care ar fi vrut să facă aceste adopţii, este un lucru pe care îl avem în vedere, pentru că interesul fiecărui copil este să aibă o familie, nu să trăiască într-un centru", a declarat Lia Olguţa Vasilescu. 

Lia Olguţa Vasilescu a primit, joi, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 32 de voturi pentru, 8 împotrivă şi nicio abţinere, pentru portofoliul de la Ministerul Muncii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel