Cronică Olanda-Brazilia. "Campioana absolută a ratării perfecte, o șansă istorică"

"Două țări făcute să joace finalele cele mari. Una să le câștige, de cinci ori, iar cealaltă să le piardă, de trei ori"... scrie deputatul PSD Ionuț Vulpescu despre echipele din finala mică a Campionatului Mondial 2014. 

"Olanda 2014 a avut o șansă istorică. Să răzbune toate cele trei finale pierdute. A întâlnit Spania, în grupe, care a învins-o în finala de acum patru ani. În semifinale a dat de Argentina, care o învingea în prelungiri, în 1978. Iar dacă elimina Argentina, ar fi jucat cu Germania, într-o reeditare a finale pierdute din 1974. Nu doar balonul e rotund, ci și istoria", scrie deputatul PSD, pe pagina sa de Facebook. 

"Olanda, un fel de campioană absolută a ratării perfecte"

Ionuț Vulpescu continuă: "Dintre cei care pierd pe tabelă, Olanda e cea mai mare. Un fel de campioană absolută a ratării perfecte. De la finala cu Germania, din 1974, și până azi, pentru Olanda nu prea contează ceasul înfrângerii. Că pierde în optimi sau în finală e totuna. E singura echipă din lume pentru care drumul nu are nici cea mai mica importanță, în afara faptului că, în general, la capitolul estetic Olanda a impresionat. Cu mențiunea că strălucirea acelui 5-1 cu Spania din primul meci spunea mai multe despre Casillas și Xavi decât despre Robben și Van Persie". 

BRAZILIA - OLANDA 0-3, în FINALA MICĂ de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

"Când pierde, Brazilia o face mai grandios decât atunci când câștigă"

Deputatul PSD conchide apoteotic: "Dincolo, când pierde, Brazilia o face mai grandios decât atunci când câștigă. Eșecul din 1950 a avut un impact mai puternic decât victoria din 1962, de pildă, din Chile, când a lipsit Pele, iar Brazilia a câștigat în fața Cehoslovaciei. Pentru acest sud-american 1-7 cu Germania, Brazilia n-are încă echivalent în istorie la izbândă, poate finala din 1970 cu Italia, 4-1. Olanda-Brazilia. Două țări făcute să joace finalele cele mari. Una să le câștige, de cinci ori, iar cealaltă să le piardă, de trei ori. Urmează cea mai mare finală mică din istorie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel