Oficial: Turismul își va dubla ponderea în PIB în doi-trei ani

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a deschis, joi,  cea de-a 37-a ediție a Târgului de Turism al României. Ediția de primăvară a acestei manifestații  se bucură de participare a 250 de operatori de turism.

Devenită o manifestare de  tradiție și  având un grad de internaționalizare de 33%, ediția  de primăvară a Târgului de Turism, care va fi deschisă până duminică, 19 februarie,  se bucură de paticiparea a 250 de operatori de turism din 14 țări  (Austria, Bulgaria,Croația, Egipt, Federația Rusă, Grecia, Israel, Moldova, Palestina, Polonia, Republica Dominicană, România, Turcia și Ungaria) care expun oferte și atracții turistice din România si din străinătate, accesorii și gadget-uri necesare în orice vacanță.

Tour-operatorii au în ofertă vacanțe cu reduceri de 40-50% valabile numai în perioada târgului, transport cu un euro, taxe de avion gratuite, dar și destinații noi pentru seniori.

„Vorbim de un alt aspect de care trebuie să ținem cont, de cei 13.410 mp ocupați, care plasează această manifestare în primele târguri pe care le organizează Romexpo. Mă bucur de asemenea să-l am alături de mine pe dl. Ministru al turismului (...) în sfârșit există un minister al turismului, (...) și sperăm ca acest important domeniu de activitate să aibă cât mai repede un procent semnificativ în PIB-ul României", a declarat în deschiderea evenimentului Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României,  Mihai Daraban.

[citeste si]

La rândul său, Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului a declarat că: „Trebuie să existe o colaborare corectă și coerentă cu dumneavoastră. Doresc de la dumneavoastră o colaborare deschisă bazată pe respect reciproc între instituția publică centrală - Ministerul Turismului – unitățile administrativ - teritoriale și entitățile private. Numai așa putem să creștem coeficientul din PIB, care acum este undeva la 1,3% și indirect la 6%. Ar trebui ca în câțiva ani - și îmi asum acest lucru - în 2-3 ani, să dublăm coeficientul din PIB al României".

De asemenea, ministrul Turismului a ținut să  mulțumească  președintelui CCIR și întreg Sistemului Cameral, „tuturor celor care au făcut ca acest târg să continue și să se dezvolte de la an la an", dar și celor care au riscat, au investit și au promovat turismul românesc, domeniu până acum insuficient susținut de stat.

Târgul de Turism al României este organizat şi găzduit de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) – partener strategic, Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel