Oficial. S-a stabilit gazda următorilor ani pentru Turneul Campioanelor. Simon (WTA): O nouă oportunitate interesantă pentru noi

FOTO: Freepik@fabrikasimf
FOTO: Freepik@fabrikasimf

A fost stabilită locația următorilor ani pentru Turneul Campioanelor. Unde se vor întâlni cele mai bune opt jucătoare ale lumii.

Orașul Riad (Arabia Saudită) va găzdui următoarele trei ediții ale WTA Finals în perioada 2024-2026, în urma anunțului făcut joi cu privire la un nou acord între WTA și Federația saudită de tenis.

Astfel, finala sezonului 2024 va avea loc în perioada 2-9 noiembrie, cu participarea celor mai bune 8 jucătoare de simplu și a celor mai bune echipe de dublu din cursa pentru finala WTA.

Acordul cu Federația Saudită de Tenis va oferi premii record de 15,25 milioane de dolari la finala WTA din 2024, cu creșteri ulterioare în 2025 și 2026. De asemenea, parteneriatul va sprijini investiții mai ample în dezvoltarea și creșterea viitoare a tenisului feminin, inclusiv planurile WTA de a crește numărul de fani la nivel mondial pentru tenisul feminin prin investiții sporite în marketing, digital și implicarea fanilor.

Alegerea Riadului pentru a găzdui finala WTA se bazează pe prezența WTA de peste 20 de ani în Orientul Mijlociu. Parteneriatul vine într-un moment de creștere semnificativă a sportului în Arabia Saudită, cu niveluri generale de participare mai mult decât triplate din 2015 până la aproape 50%. Numărul federațiilor sportive a crescut, de asemenea, de trei ori în această perioadă, Federația saudită de tenis fiind un exemplu al creșterii în curs.

”Aducerea finalei WTA la Riad este o nouă oportunitate interesantă pentru noi și un pas pozitiv pentru creșterea pe termen lung a tenisului feminin ca sport global și incluziv.

Am fost impresionați de angajamentul manifestat de Federația saudită de tenis de a dezvolta acest sport la toate nivelurile și nu avem nicio îndoială că jucătoarele și fanii pot aștepta cu nerăbdare un eveniment de talie mondială la Riad, ca final al sezoanelor 2024, 2025 și 2026”, a declarat Steve Simon, președintele și directorul executiv al WTA, citat de site-ul WTA Tennis.

Unde s-a desfășurat Turneul Campioanelor în ultimele decenii

Amintim că ediția de anul trecut a Turneului Campioanelor a avut loc la Cancun (Mexic), în perioada 29 octombrie - 5 noiembrie, anunțul locului de desfășurare fiind anunțat cu numai câteva săptămâni înainte de start, mai mult, organizarea evenimentului a fost un dezastru, cu terenuri neterminate înainte de sosirea jucătoarelor, probleme legate de calitatea suprafeței de joc, dar și de condițiile meteorologice dificile, care au perturbat multe meciuri.

Ediția din 2022 a Turneului Campioanelor a avut loc la Fort Wort (SUA) li a fost câștigată de Caroline Garcis.

Din 1979 până în 2000, WTA Finals s-a desfășuart în SUA, la New Yoork, apoi a fost mutată prn lume, pentru o mai accesibilitate a spectatorilor.

Astfel, în 2001 s-a disputat în Germania (Munchen), 2002-2005 în SUA (Los Angeles), 2006-2007 în Spania (Madrid), 2008 -2010 în Qatar (Doha), 2011-2013 în Turcia (Istanbul), 2014-2018 în Singapore, 2019 în China (Shenzhen) și 2021 în Mexic (Guadalajara).

Ediția din 2020 nu a avut loc, în acel an au fost anulate sau amânate multe dintre turneele din circuit, inclusiv Jocurile Olimpice de la Tokyo, care s-au desfășurat în 2021.

România în Turneul Campioanelor

În vederea participării la Turneul Campioanelor, pentru cursă, cunoscută și sub numele de WTA Race, vor conta doar punctele obținute în acest an. La acest moment, în clasamentul WTA Race, la simplu, se află Iga Swaatek, Elena Rîbakina, Aryna Sabalenka, Quiwen Zhneg, Coco Gauff, Danielle Collins, Jelena Ostapenko și Jasmine Paolini.

Amintim că Simona Halep, fost lider mondial, a fost prezentă de cinci  ori la rând, începând cu 2014, iar cel mai bun rezultat l-a reușit chiar în anul debutului în această competiție, unde a jucat în finala pierdută în fața americancei Serena William, după ce în grupe a învins-o.

Simona Halep a revenit luna trecută în circuitul profesionist, după ce a fost suspendată de ITIA, pentru patru ani, începând din octombrie 2022, iar TAS i-a redus suspendarea la numai 9 luni, în dosarul de dopaj.

Astfel, Simona Halep a jucat la WTA 1.000 Miami Open, în baza unui wild card, și chiar dacă a pierdut primul meci de la revenire a obținut 10 puncte, cu care a reintrat în clasamentul WTA, acum fiind pe locul 1.143 WTA.

Totodată, românca a anunțat prezența la un alt turneu important, unde în trecut a și obținut rezultate notabile, la WTA 1.000 Madrid, campioană în 2016 și 2017, respectiv finalistă în 2014 și 2019.

La acest turneu, Simona Halep a primit o invitație din partea organizatorilor. Turneul se va desfășura în perioada 23 aprilie - 5 mai.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Citește și: Simona Halep, revenire în clasamentul WTA după turneul de la Miami

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel