OFICIAL: Klaus Iohannis, candidatul dreptei la prezidențiale: Vreau mai puțin spectacol și mai multă seriozitate

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat oficial de ACL (PNL-PDL) candidatul la alegerile prezidențiale, câștigând bătălia sondajelor în fața lui Cătălin Predoiu.

VEZI ȘI: Cum vorbește, de fapt, Klaus Iohannis-VIDEO

Biroul Politic Național comasat PNL-PDL a decis, luni, desemnarea liderului liberalilor, Klaus Iohannis, drept candidat al Alianței Creștin Liberale la alegerile prezidențiale.

Iată cele mai importante declarații ale lui Klaus Iohannis:

În România se poate face o administrație corectă și eficientă. Se poate face politică în mod decent, fără scandaluri și fără înjurături. Se pot crea locuri de muncă și se poate genera prosperitate. Poate exista solidaritate, toleranță în diversitate. Dacă s-a putut în Sibiu, se poate în toată România.

Viziunea mea este a unei Românii cu adevărat occidentală. Nu putem avea o administrație eficientă și corectă dacă în fruntea țării e un președinte care se gândește la baroni și interese de grup.

Mai presus decât orice, președintele trebuie să fie el însuși un mod de onestitate și bună-credință. Nu putem avea o societate bazată pe valori, dacă în fruntea sa este un președinte slab și incompetent.

Vreau mai puțin spectacol, mai puțină gălăgie și mai multă seriozitate în exercitarea funcției prezidențiale. Întrebarea este ce vrem? Să avem un deceniu de incompetență? Eu propun deceniu de prosperitate și stat de drept. Și mai este un lucru: cred că este nevoie și de mai mult respect, respect între noi. Nu mă veți auzi pe mine adresându-mă premierului altfel decât cu "domnule", chiar dacă suntem adversari.

Nu putem cere nimănui în lume, dacă nu ne respectăm noi înșine. Președintele României nu decide în mod direct nici guvernarea, nici politicile publice, dar asta nu înseamnă că este în afara societății românești.

Cred că în următorii zece ani, președintele României are datoria de a se implica și de a construi dezbatere în jurul unor teme care privesc reformele nefinalizate din societatea românească.

Sunt două zone în care ca președinte voi garanta parcursul de până acum: prima zonă privește politica externă și parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și la UE. Direcția României spre vest și occident sunt nenegociabile.

A doua zonă este independența justiție și funcționarea sa corectă. Este un câștig al ultimilor ani, care trebuie apărat și consolidat.

Președintele va fi principalul garant că acest proiect este ireversibil. Voi avea alături de mine pe toți cei care nu vor să trăiască într-o Românie feudală a baronilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel