Oficial ASF, despre scandalul care cutremură piața asigurărilor

Piața românească a asigurărilor este în impas. După scandalul Astra Asigurări-Carpatica, a venit rândul Omniasig. Vicepreședintele ASF a declarat că ceea ce se întâmplă reprezintă un element de care România avea nevoie pentru a reda încrederea participanţilor la piaţă. 

"Suntem în perioada unei mari provocări pentru tot ce înseamnă piaţă financiară non-bancară (...) Am ridicat clopotul de beton de la Cernobîl de deasupra pieţei asigurărilor. Ani de zile, piaţa asigurărilor a stat sub un clopot, autocenzurându-se şi autoconducându-se. Ce vedeţi acum în piaţă reprezintă elementul de care avea nevoie România pentru a reda încrederea celor care vin în piaţa asigurărilor, fie că este vorba de asiguraţi sau de asigurători", a afirmat Mircea Ursache, potrivit Agerpres. 

Vicepreședintele ASF a subliniat că a doua provocare este eliminarea celor opt bariere, argumentând că între cele două tipuri de piaţă diferenţele de investiţii sunt de 4-8 ori iar dacă piaţa locală nu evoluează în această direcţie atunci "moare cu zile". 

VEZI și: Percheziții de amploare la o societate de asigurări. Vezi acuzațiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel