EXCLUSIV  Șoferii MAI, smecheri în trafic: "Carmen Dan, la evaluarea lui Vâlcov"

Opinia publică este revoltată după ce șoferul de la Jandarmerie a condus pe șina de tramvai un autobuz și a fost pe cale să provoace o tragedie. Din păcate, nu este singurul caz care arată iresponsabilitatea anumitor șoferi angajați ai MAI. 

Cazul jandarmului care a condus autobuzul MAI și a fost la un pas să provoace un grav accident arată lejeritatea cu care mulți dintre angajații Ministerului Afacerilor Interne încalcă legile rutiere. Problema este că  mulți dintre ei pot să scape basma curată cu ajutorul unei legitimații de serviciu. 

Nu este singurul caz. În Muntenegru zeci de români au murit și alții au fost grav răniți după iresponsabilitatea unui șofer care era angajat la Ministerul de Interne. 

"O mare parte din cei de la Ministerul de Interne circulă ca la zidul morții. Ei sunt șmecheri pentru că au legitimații și îl cunosc pe colegul care nu le suspendă permisul. Mergi cu viteza maximă pe banda a doua pe autostradă și te trezești cu diverși indivizi în spatele tău că îți fac flash-uri, te împing. Poliția rutieră zice că banda a doua este pentru depășiri. Deci România își permite în situația în care se află, într-o criză de infrastructură, să țină nefolosită jumătate din partea carosabilă a puținelor autostrăzi pe care le are. Normal ar fi ca în occident, ca pe fiecare bandă să se meargă cu viteza maximă permisă de lege," spune jurnalistul Val Vâlcu. 

Pericolul producerii unui accident crește odată cu apropierea din spate a celor care circulă peste viteza legală. Șoferul aflat într-o astfel de situație este pus sub presiunea celui din spate și mulți ajung să încalce viteza doar pentru a elibera banda. 

Poliția încurajează astfel de fapte pentru că așa cum ne arată evenimentele din ultima perioadă, mulți dintre șoferii MAI încalcă regulile cu lejeritate, merg cu viteză pentru că nu le este teamă de radar. 

Dovezile sunt în cimitire, în acest film care ne arată cum merge șoferul de la jandarmerie și în multe altele care au apărut pe internet de-a lungul vremii. După producerea unor tragedii, sancționarea șoferilor este inutilă. 

"Când Darius Vâlcov va veni din nou cu o evaluare a Guvernului, doamna Carmen Dan să fie întrebată cu cât a scăzut numărul morților pe șosele în mandatul ei. Ce a fost făcut pentru asta?" spune Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel