Șoferi de TIR, situație DISPERATĂ. Oana Florea, solicitare de URGENȚĂ

Oana Florea, deputat PSD, vicepreședintele Comisiei juridice, a reacționat în cazul situației șoferilor de TIR din România.

"Razie și arestări în Belgia! Cine îi apără pe șoferii de TIR din România? Ce fac autoritățile? 200 de șoferi de TIR din România au intrat în conflict cu autoritățile belgiene într-un popas-benzinărie din zona portuară Zeebrugge, în apropiere de Bruges - Belgia, în urma unei razii de amploare. 46 dintre aceștia au fost amendați, iar 3 dintre șoferi chiar au fost reținuți administrativ, în urma unei operațiuni în care șoferii români au acuzat comportamentul violent și abuziv al poliției belgiene. Conflictul a pornit de la faptul că potrivit legii belgiene, o dată la două săptămâni, în general în weekend, șoferii trebuie să se odihnească 45 de ore la hotel. Este interzis să doarmă în mașinile pe care le conduc", a spus Oana Florea.

"Legea belgiană, intrată în vigoare în iulie 2014, prevede amenzi între 1.800 și 5.000 euro pentru ce-i surprinși că încalcă prevederile cu privire la condițiile de repaos ale transportatorilor. Deși legea nu e recentă și e făcută pentru protecția traficului, șoferii din România nu au diurnele omologilor lor internaționali, care să le permită cazarea în spații corespunzătoare. De asemenea, raportat la salariile pentru care trebuie să gonească zile în șir, românul preferă să doarmă în cabină și să mai economisească un ban. Situația, care nu e o noutate, devine disperată pentru acei șoferi. Drepturile șoferilor trebuie respectate! Solicit Ministerului Transporturilor și Inspecției Muncii sa demareze o verificare a firmelor de transport care detașează lucrători pe aceste trasee", a mai spus Oana Florea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel