EXCLUSIV  Octavian Marius Popa, fost comisar șef al Gărzii de Mediu, scenariu sumbru: România va intra în faliment... Grecii și-au vândut insula, noi o să ne vindem pământul

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pok Rie)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pok Rie)

Octavian Marius Popa, fost comisar șef al Gărzii de Mediu, a lansat un scenariu sumbru privind situația economică a României.

Răzvan Dumitrescu: Cine credeți că ar trebui să explice cum se formează prețurile la carburanți și de ce, în 2008, când barilul de petrol costă 148 de dolari, prețul la pompă la benzină era jumătate din prețul care este acum?

Octavian Marius Popa: Este clar că prețurile sunt crescute intenționat de guverne, inclusiv de Guvernul României. Guvernul câștigă din accize, câștigă din TVA, câștigă din impozitul pe profiturile firmelor care sunt băgate în acest joc și reprezintă o modalitate mult mai sigură de sărăcire a populației. Pe timpul vechii crize, pe timpul lui Băsescu, s-a aplicat o reducere a salariilor cu 25% deși toată lumea recunoștea că nu ar fi fost nevoie. Dar atunci a ieșit scandal. Acum, eu îndrăznesc să afirm că reducerea puterii de cumpărare a populației nu este așa cum se spune - cu 5% - e peste 25% și nimeni nu mai zice nimic. Mai ales în rândul pensionarilor. Guvernele vor să ne pună la cură de slăbire.

Răzvan Dumitrescu: Deci în opinia dumneavoastră lucrurile sunt cu țintă clară, deci explicația ar fi că guvernele asta vor. De ce ar face asta? Care este motivul din spatele ”curei de slăbire”?

Octavian Marius Popa: Nu aș putea să vă spun, dar eu cred că există mult mai multe centre de comandă, coordonate sau nu, care funcționează în această direcție și care au în vedere ceea ce numesc ei o ”resetare a lumii”.  Ele sunt diferite... lucrurile astea vin din mai multe direcții. De exemplu, o temă oarecum conexă, este tâmpenia cu vaca, cea care poluează mediul. E o mare tâmpenie. Se pare că unii nu au ajuns în clasa a șasea ca să înțeleagă procesul de fotosinteză: deci vacile mănâncă iarbă, elimină dioxid de carbon care, prin fotosinteză, absorbit de plante, acestea elimină oxigen. E un ciclu al naturii și e un ciclu benefic, ai mai mult bioxid de carbon, ai mai multe plante, ai mai mult oxigen. 

"România va intra în faliment. Grecii și-au vândut insula, noi o să ne vindem pământul”

Răzvan Dumitrescu: De ce la noi se vorbește de criză când avem zăcămintele de la Caragele? Când era Grindeanu premier în 2017 s-a dus să se pozeze cu descoperirea de la Caragele, atunci erau clari vreo 30 de miliarde de metri cub la o adâncime de circa vreo 3000 de metri în care ești pe continent, nu ai treabă cu foraj marin, ai tehnologia, deci poți să îl scoți. Între timp, prin 2021, a apărut știrea că zăcământul ăla ar fi mai mare, că sub zăcământul inițial de la 3000 de metri este altul și mai mare și ajungi la niște cifre care depășesc chiar ceea ce avem în perimetrul acela Neptun Deep din platforma Mării Negre. Adică peste 250 de miliarde de metri cub de gaz ar fi pe continent, în România, la Caragele-Buzău. Practic ar trebui să fluierăm, să nu avem nici o discuție în România despre o eventuală criză a gazului.

Octavian Marius Popa: Eu vă spun de ce nu o folosim: pentru că toate aceste resurse nu trebuie să fie ale noastre, ci trebuie să fe exploatate de alții. Și vă spun și cum o să se ajungă la asta: foarte simplu. Noi nu facem o grămadă de lucruri la care ne-am angajat, așadar va veni pedeapsa sub forma unor infrigement-uri succesive. Pe mediu ne pasc vreo 6 pentru lucruri pe care nu le-am făcut. Plata pentru pedeapsa pentru acest fapt reprezintă niște bani extraordinari de mulți, miliarde de euro pe care îi vom plăti. Toate aceste zise erori nu sunt întâmplătoare, sunt impuse, sunt făcute cu cea mai rea intenție posibilă. Dacă România va ajunge prin plata acestor penalități la infrigement-uri, prin plata despăgubirilor pe care le vom plăti pentru Roșia Montană, la care se adaugă datoriile pe care le tot facem, atunci România va intra în faliment... Grecii și-au vândut insula, noi o să ne vindem ce bogății o să mai avem în subsol și pământul", a fost de părere Octavian Marius Popa, fost comisar șef al Gărzii de Mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel