Octavian Bjoza, DEMIS de Florin Cîțu. Florin Roman (PNL): Schimbarea sa este o eroare. Decizia i-a fost dată în plic premierului

Sursă foto: Facebook Florin Roman
Sursă foto: Facebook Florin Roman

Deputatul PNL Florin Roman susține că schimbarea lui Octavian Bjoza din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 este o eroare.

"Octavian Bjoza nu este doar numele președintelui foștilor deținuți politici, ci unul dintre ultimii eroi în viață ai neamului românesc. Un adevărat “Memorial al durerii” în carne și oase. Un om căruia regimul comunist nu i-a îndoit nici coloana vertebrală, nici convingerile. Schimbarea domniei sale este o eroare. Văd că mulți arată cu degetul spre Florin Cîţu. Cei care au luat această decizie sunt, ca de obicei, în spatele cortinei. Ei iau decizii politice și le înmânează, în plic, premierului.

Știu din câteva discuții cu domnul Bjoza că nu era tocmai confortabil cu acest post, mai ales după ce partea de revoluționari a rămas fără șef. Dar nu-și putea abandona puținii colegi, care mai trăiesc, de suferința din temnițele comuniste! Parca suntem blestemați să nu ne prețuim adevăratele valori morale, decât după ce nu le mai avem. În cazul domnului Bjoza mai e încă timp pentru cei care au negociat “sinecura” unui erou să revină asupra deciziei. Iertare, domnule Bjoza.", a scris Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

Premierul Florin Cîțu l-a demis ieri pe Octavian Bjoza din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Premierul îl acuză că a încercat să mistifice istoria punând pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România. Octav Bjoza a fost primul deţinut politic decorat de preşedintele Klaus Iohannis, în urmă cu cinci ani.

VEZI ȘI: Octav Bjoza, fost deținut politic, demis de Florin Cîțu din funcția de subsecretar de stat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel