Șoc pe scena politică. Marian Vanghelie și-a anunțat candidatura

Marian Vanghelie revine.

Primarul suspendat al Primăriei Sectorului 5 se vrea din nou primar după alegerile locale 2016. Deși este judecat pentru fapte de corupție, controversatul politician a anunțat, joi, în Parlament, că va candida, dar nu a spus exact dacă la Sectorul 5 sau chiar la Capitală.

El a precizat că mai multe informaţii vor fi anunţate "în circa trei săptămâni, la Sala Palatului", unde vor fi 6.000 de oameni. Marian Vanghelie a declarat că preia conducerea Partidului Dreptăţii Sociale va face un nou partid de stânga. El ar fi strâns în jurul său oameni vechi și importanți din PSD. Cu toții a vorbit la el acasă, de când a ieșit din arestul preventiv.

Scandal în Parlament

Politicianul a început cu stângul. El și-a anunțat noul partid și candidatura în camera de conferințe de presă a Camerei Deputaților din Palatul Parlamentului, deși nu este deputat și nu ar fi avut dreptul. El ar fi apelat la un deputat independent, care a fost în PSD, Radu Popa, care a anunțat că ține o conferință de presă pe teme de actualitate. La conferință a apărut Vanghelie alături de alți deputați și senatori care provin din PP-DD, PSD și UNPR. Cei de la Camera Deputaților au anunțat că deputatul Radu Popa a facilitat accesul lui Marian Vanghelie și că vor face cercetări cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Ținta: Să fie mai puternic decât PSD

”Ne vom lupta pentru drepturile omului. O să vedeţi în următoarele zile lucruri frumoase. Dacă nu voi reuşi la următoarele alegeri parlamentare să fiu mai puternic decât PSD, plec acasă. (...) Am avut discuţii cu mulţi oameni din Parlament, cu mulţi oameni politici, chiar din momentul în care am ieşit din arestul preventiv. Am avut discuţii pentru ce trebuie făcut pentru o stângă democratică din România, pe ceea ce trebuie făcut ca, în acest stat de drept, să schimbăm lucrurile în bine. (...) Sunt alături de mine oameni, un grup de sprijin din PSD, unii mai vechi decât sunt eu, care am 23 de ani în PSD. Sunt alţii care reprezintă sindicatele, Consiliul General, consilii, care reprezintă Parlamentul. În aproximativ trei săptămâni ne veţi vedea la Sala Palatului, unde vom prezenta ce vrem să facem cu acest grup”, a declarat Vanghelie.

Întrebat de dacă a vorbit cu Mircea Geoană, el a răspuns: ”Cine e dl Geoană? (...) În ziua când dl Geoană s-a dus la DNA, noi dimineaţă ieşeam de la arest. (...) Ştiţi ce mi-au spus miliţienii de acolo, care au o vechime? A avut dreptate bătrânul ce a zis. Restul deduceţi dumneavoastră”. Întrebat dacă 'bătrânul' este Ion Iliescu, Vanghelie a confirmat că afirmaţia sa l-a vizat pe acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel