Șoc în fotbal! Barcelona ar putea fi exclusă din Liga Campionilor

catalonia
catalonia

FC Barcelona a primit o a doua sancţiune pentru afişarea steagurilor catalane care simbolizează independenţa, celebrele "esteladas", la meciuri din UEFA Champions League.

Catalanii au fost amendaţi cu 40.000 de euro, după arborarea steagurilor pro-independenţă la un meci din septembrie, cu Bayer Leverkusen. În iulie, Barcelona încasase o altă amendă, de 30.000 euro, pentru fluturarea aceloraşi steaguri (Estelades), care includeau o stea, simbol al independenţei catalane, şi pentru sloganurile pro-independenţă afișate de fani la finala Ligii Campionilor de la Berlin.

Regulamentul UEFA interzice utilizarea oricăror mijloace ce poartă mesaje cu caracter străin sportului, în special celor de natură politică, ideologică, religioasă, ofensatoare sau provocatoare.

[citeste si]

Problema Barcelonei este că nu a făcut apel la prima sancţiune, cea de după meciul cu Juventus, ceea ce face ca echipa blaugrana să continue să primească sancţiuni din ce în ce mai mari, până când va ajunge în punctul în care s-ar putea vedea exclusă din toate competiţiile europene.

Această ipoteză este confirmată de Xavier Canal, un expert în drept sportiv, consultat de cotidianul La Vanguardia.

"Sancţiunile vor creşte cu fiecare nouă abatere, pentru că recidiva agravează fapta şi UEFA ar putea ajunge în punctul în care să excludă Barcelona din cupele europene", a explicat expertul în drept sportiv, citat de romaniatv.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel