Șoc de investiții într-un sistem anemic. Ana Birchall: "Un succes"

Deputatul PSD Ana Birchall apreciază preluarea președinției UE de către Italia drept o reconfirmare a politicilor progresiste. Italia a preluat președinția UE în perioada iulie-decembrie 2014. 

Infuzie şoc de investiţii într-un sistem european pe care acum îl consideră anemic

"Strategia Italiei pentru preluarea Președinției Consiliului UE este pragmatică și orientată spre o creștere sustenabilă. Grație unor politici publice progresiste, de încurajare a investiţiilor publice în domeniile cheie ale dezvoltării, Italia a anunţat că urmăreşte o infuzie şoc de investiţii într-un sistem european pe care acum îl consideră anemic", a subliniat deputatul PSD, Înalt Reprezentant al primului-ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA și secretar al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților. 

Crearea unui sistem economico-financiar flexibil pentru UE

Ana Birchall vede "pozitivă atitudinea Italiei faţă de crearea unui sistem economico-financiar flexibil pentru UE. Suntem în momentul în care introducerea de reforme în gândirea politicilor publice fiscal-bugetare este necesară, dacă urmărim să trecem la un nivel mai mare al cooperării şi al colaborării în interiorul UE şi dacă dorim să avem o creştere accelerată a economiei europene".

CREDITE la bănci, schimbare foarte bună pentru români. "Este o VICTORIE. Calvarul trebuie să ia sfârșit"

România-Italia, element comun: curajul

Înaltul reprezentant a subliniat și ce au în comun România și Italia: "curajul de a lua măsuri anti-austeritate, măsuri care au revigorat economiile celor două state şi care au generat resurse pentru o creştere economică sustenabilă". 

Strategia Italiei, aplicată corect, poate fi un succes

"Susţin strategia Președinției italiene pentru Europa privind cele trei dimensiuni ale creşterii europene: piețe integrate, reforme structurale și investiții. Dacă este aplicată corect, poate fi de succes. Sunt convinsă că UE are şansa de a se dezvolta rapid şi eficient şi mai ştiu faptul că România, statul cu cea mai rapidă creştere economică din UE, datorită politicilor promovate de Guvernul Ponta, poate fi un factor determinant al acestei dezvoltări. Îmi exprim speranța că noua generație de lideri progresiști din Europa va impune măsurile progresiste de creștere economică în antiteză cu politicile antiausteritate", a arătat Ana Birchall. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel