Obezitatea la copii, tot mai frecventă. Atenție la alimentație

obezitate
obezitate

Specialiștii un sănătate trag un semnal de alarmă și spun că în România sunt tot mai mulți copii care au probleme cu greutatea. 

Anul trecut aproape 40% dintre fete și 30% dintre băieți erau supraponderali, conform unei statistici, susține România TV. Motivul principal ar fi că cei mici nu sunt învățați cum să mănânce. 

Studiul alarmant pune România în topul țărilor cu obezitate. Medicul Ligia Alexandrescu prezintă principalele cauze ale obezității la copii. 

”În 30 de ani s-au schimbat multe. În primul rând obiceiurile alimentare ale copiilor. Acum nu se mai gătește în casă așa cum se gătea cândva. Se mănâncă foarte mult semi-preparat. Asta înseamnă foarte multă sare, mai multă grăsime. De asemenea, copiii nu mai au orele de masă. Mama nu mai alăptează așa mult. De mici copiii trec pe suc. Deci se realizează un precedent mare încă din copilăria mică. (...) Prea mult sedentarism. Copilul nu mai merge pe jos la școală pentru că este în alt cartier și merge la o școală bună. În acest caz primează educația și nu sănătatea”, a precizat medicul Ligia Alexandrescu în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel