Oana Zamfir, către Nicușor Dan: Ați dat un răspuns șocant

Gabriela Firea, Nicușor Dan, Cătălin Predoiu și Daniel Barbu au fost invitații lui Mihai Gâdea la ”Sinteza Zilei”, într-o ultimă dezbatere înainte de votul de duminică. Prima parte a ediției speciale a fost realizată în prezența candidatului USB pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan.

În cadrul emisiunii, Nicușor Dan  a răspuns mai multor întrebări adresate de Oana Zamfir. Vă prezentăm discuția dintre cei doi:

Oana Zamfir: Am selectat un răspuns șocant pe care l-ați dat într-un interviu recent atunci când ați fost întrebat despre Catedrala Mântuirii Neamului. Ați evitat să dați un răspuns tranșant, însă atunci când v-au întrebat despre catedrala de la dumneavoastră de acasă din Făgăraș, ați spus așa: 'Nu (n.r. - nu îmi place). Fiindcă oamenii din Făgăraș nu mă votează, îmi pot permite să fiu tranșant'. Și atunci vă întreb: cât de cinstit sunteți în raport cu electoratul?

Nicușor Dan: Cred că ați sesizat autoironia din răspuns. Cât despre Catedrala Mântuirii Neamului, nu este o problemă de a fi de acord sau nu. Bucureștenii au opinii diverse și nu este sarcina primarului de a intra în una din tabere.

Oana Zamfir: Eu v-am întrebat despre cinste. Declarația dumneavoastră de avere arată că aveți un venit anual situat undeva la 10.000 de euro, adică circa 800 de euro lunar, în timp ce cu o rată la bancă și cu plata chiriei (undeva la 300-400 de euro), epuizați suma. Așadar din ce trăiți?

Nicușor Dan: Exact din banii aceștia. Dacă vom compara declarația de avere din 2012 de când am candidat data trecută cu declarația de avere de acum, vedem că au rămas niște datorii. Răspunsul acesta este: trăiesc din aceste două venituri și nimic altceva.

Oana Zamfir: Într-un interviu ați spus că ați dat bani cu camătă și că nu știți dacă este legal sau nu.

Nicușor Dan: Asta se întâmpla în anii '92-'93 când foarte multe lucruri nu erau bine puse la punct în România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel