Oana Vlăducă (PSD Dâmboviţa): O nouă sesizare la CCR, dacă preşedintele va amâna revocarea

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Deputatul PSD de Dâmboviţa, Oana Vlăducă, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că există varianta unei noi sesizări la CCR privind termenul rezonabil, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis amână foarte mult revocarea procurorului şef al DNA. 

Dacă domnul Iohannis va amâna foarte mult semnarea decretului, există varianta unei noi sesizări la CCR privind termenul rezonabil în care preşedintele poate să îşi exercite această obligaţie, precum şi calea de urmat în cazul în care preşedintele depăşeşte acest termen, a precizat Oana Vlăducă.

Parlamentarul social-democrat a adăugat că, la acest moment, nu există în PSD discuţii privind suspendarea preşedintelui Iohannis. În momentul de faţă nu există o discuţie în PSD despre suspendarea preşedintelui Iohannis. Vom încerca prin toate mijloacele legale să evităm un astfel de demers. Prioritatea noastră este să guvernăm bine, nu să alimentăm un conflict politic din care nu are nimeni de câştigat, a spus Vlăducă.

Variante

Aceasta a subliniat că există variante pentru a-l determina pe preşedinte să îşi exercite atribuţiile. Există şi alte căi care pot fi urmate pentru a-l determina pe preşedintele Iohannis să îşi exercite atribuţiile şi o să vă dau câteva exemple: există în Constituţie mai multe termene pentru exercitarea atribuţiilor de către preşedinte, termene care, prin analogie, pot fi asimilate obligaţiei constituţionale a lui Iohannis de a emite decretul de revocare; numărul doi, CCR a mai transpus prin analogie principiile privind respectarea obligaţiilor constituţionale ale preşedintelui. De exemplu, decizia CCR că preşedintele poate respinge o singură dată o propunere de ministru a fost fundamentată prin analogie cu posibilitatea preşedintelui de a refuza o singură dată promulgarea unei legi. Numărul trei: în mod similar, CCR ar putea stabili că termenul rezonabil pentru emiterea decretului de revocare ar putea fi acelaşi cu termenul de promulgare a unei legi: 20 de zile, a mai afirmat deputatul PSD, Oana Vlăducă, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel