EXCLUSIV  Oana Stănciulescu îi mulțumește lui Cioloș. Semnal puternic dat de premier

Oana Stănciulescu a făcut mai multe apeluri, la Realitatea TV, împreună cu Rareș Bogdan, pentru ca deținuții politici să fie primiți, în audiență, de către Dacian Cioloș.

Acest lucru iată că s-a întâmplat recent, premierul având o întrevedere cu Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România. Jurnalista a transmis că îi mulțumește lui Dacian Cioloș pentru că și-a făcut timp ca întâlnirea să aibă loc.

Contactată de DC News, Oana Stănciulescu a povestit că o parte din problemele acestor oameni, care au salvat demnitatea poporului român, și-au găsit rezolvarea. Sunt probleme care pot părea mărunte, dar care, de fapt, reprezintă un prim pas pentru normalitate și respect.

"Sunt mulțumiți că au fost primiți de Dacian Cioloș. Au discutat mai bine de o oră despre toate problemele foștilor deținuți politici. Din păcate, dată fiind perioada scurtă în care Dacian Cioloș mai este premier, își vor găsi rezolvarea, în următoarele săptămâni, doar problemele mai mici, dar care sunt la fel de importante și dureroase ca cele mari. De exemplu, au probleme cu biletele de tratament. Până acum erau gratuite. Trebuie să înțelegem că oamenii aceștia au o vârstă, au stat zeci de ani prin temnițele comuniste și au ieșit cu tot felul de boli. De o vreme, legislația nu le mai permitea să meargă în stațiuni să se trateze. Acest lucru se va rezolva, așa cum a promis premierul, cât mai repede posibil. De asemenea, aveau probleme cu abonamentele la RATB. Se va rezolva și această chestiune. Toate lucrurile mărunte, dar totodată importante, vor fi rezolvate cât mai repede posibil. Este un pas important. Oamenii aceștia merită respect și atenție. Principalul beneficiu este că s-a dat un semnal că foștii deținuți politici sunt respectați, nu sunt abondanți și nu sunt uitați", a povestit Oana Stănciulescu pentru DC News.

[citeste si]

"Noi suntem contemporani cu niște oameni care ar trebui să fie modelele tuturor tinerilor din România. Din păcate, despre foștii deținuți politici, despre sacrificiul lor, nu se scrie în cărțile de istorie. Elevii nu au de unde să știe cine este Octav Bjoza și ce a făcut pentru țara noastră. Eu sunt onorată că l-am cunoscut. Îl respect extraordinar de mult pe Octav Bjoza. Sunt onorată să fiu numită de către AFDPR (Asociația Foștilor Deținuți Politici din România) 'fiica adoptivă' a foștilor deținuți politici. Cred că este obligația noastră, a tuturor, să îi respectăm pentru că mai sunt doar 2.000 de foști deținuți politici în viață", ne-a mai zis recent ziarista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel