Corespondență de la Bruxelles. Věra Jourová, din spatele gratiilor, a ajuns comisar european pentru Justiție

Věra Jourová este comisarul european desemnat pentru portofoliul Justiţiei, Protecţia Consumatorului şi Egalitate între Sexe. Venită din Cehia, Věra Jourová a surprins audiența în timpul audierilor din Parlamentul European pentru Comisia Europeană. Motivul pentru care luptă împotriva injustiției este reprezentat de o pedeapsă fără probe care a trimis-o direct în spatele gratiilor. 

Věra Jourová, la începutul audierilor pentru funcția de comisar european pe Justiție, a vorbit despre entuziasmul său și simțul responsabilității pe care l-ar avea pentru această funcție. 

Věra Jourová a transmis că mandatul său se caracterizează pe concentrarea eforturilor sale asupra a trei domenii: necesitatea ca cetățenii să aibă de ales, protejarea drepturilor cetățenilor și necesitatea de a construi încrederea în sistemele judiciare din cadrul Uniunii Europene. 

Victimele violenței domestice au nevoie de "vocea noastră"

În ceea ce ce privește egalitatea între sexe, Věra Jourová a subliniat că femeile care sunt victime ale violenței domestice au nevoie "de vocea noastră". Unul dintre obiectivele sale este ca toate statele membre ale Uniunii Europene să ratifice Convenția de la Istanbul despre prevenirea violenței împotriva femeilor, care va fi semnată în 2015. Până acum, doar opt state membre au semnat-o. 

Věra Jourová a subliniat că își propune să construiască punți de legătură între sistemele juridice naționale și să construiască o piață unică echitabilă. 

În spatele gratiilor, fără probe

A vorbit despre propria sa experiență, ca victimă a nedreptății. Într-o corespondență de la Bruxelles pentru  DC NEWS, Oana Florea a detaliat acest moment: "Comisarul desemnat pentru portofoliul justitiei, Věra Jourová (Cehia) a surprins audiența în timpul audierilor de ieri afirmând că timpul petrecut în închisoare în urmă cu opt ani a convins-o să lupte împotriva injustiției. 'Nu am putut să cred ca era posibil să arunci pe cineva în închisoare fără a avea probe', a spus Jourová. După executarea pedepsei ea a ales să studieze dreptul și a reușit să își reabiliteze numele dovedind că acuzațiile aduse au fost neadevărate". 

Věra Jourová este membru al grupului ALDE. A fost audiată timp de trei ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel