Oana Florea: Au vândut politica internă. Alianța D.A. și PDL, finațate ilegal din străinătate. Vezi sumele exorbitante

alianta-da
alianta-da

Alianța D.A. a primit sume exorbitante în contul său în campania electorală, în special de la americani. PDL a fost finațat de două fundații susținute de Merkel, iar partidul lui László Tőkés a primit bani de la companii controlate de statul ungur. "După aceea ne mai mirăm că nu avem niciun cuvânt de spus în fața străinilor și de imixtiunea lor în politica internă românească. Suntem în posesia extraselor de cont. Există plângeri penale, pe care vrem să le vedem soluționate la timp pentru ca în campaniile electorale din 2014 să nu se mai repete această situație", a declarat pentru De Ce News, Oana Florea, vicepreşedinte al filialei Bucureşti a Partidului Conservator. 

"Suntem în prag de campanie electorală. Anul viitor vom merge de două ori la vot. Şi dacă în trecut au existat finanţări din exterior ale partidelor politice, unele apărute în presă, altele nu, dar despre care nimeni nu a luat nicio măsură, nu s-a auzit nicio finalitate a vreunei cercetări penale, înseamnă că sunt motive întemeiate să credem că şi anul viitor se va continua această practică", a declarat Oana Florea, potrivit Agerpres.

Șapte milioane de dolari

"Alianţei D.A. din 2004" care ar fi primit o finanţare de şapte milioane de dolari SUA, potrivit Oanei Florea. "Am să încep cu Alianţa D.A care în 2004 a primit în contul deschis la Banc Post Bucureşti, pe parcursul a câteva zile, în luna noiembrie, suma de şapte milioane de dolari SUA. Banii proveneau de la Laiki Bank Cyprus, iar plăţile au fost făcute prin intermediul băncilor Brown Brothers Hariman and Corporation şi Bank of Canton of California San Francisco", a declarat Oana Florea. Ea a adăugat că în data de 4 noiembrie 2004 s-au făcut două plăţi în cuantum de 1,2 milioane de dolari SUA, respectiv 300 de mii de dolari SUA".

Oana Florea: Am şi extrasele de cont ale respectivelor viramente

"Aceleaşi tranşe s-au plătit şi în 12 noiembrie 2004, respectiv 1,2 milioane dolari SUA şi 300 de mii de dolari SUA. În 19 noiembrie 2004 s-au făcut două plăţi mult mai mari de data aceasta, 2,8 milioane de dolari SUA, respectiv 1,2 milioane dolari SUA. Conform informaţiilor apărute în presă niciuna dintre aceste plăţi nu a fost declarată la Autoritatea Electorală Permanentă de către organele de conducere ale Alianţei D.A. de la acea vreme. Deşi conform legii în vigoare atunci, Legea 43/2003, privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, (...) lista persoanelor care au făcut într-un an donaţii a căror valoare cumulată depăşeşte 10 salarii de bază minime brute pe ţară, precum şi suma totală a donaţiilor confidenţiale se publică în Monitorul Oficial al României partea a III-a până la data de 31 martie a anului următor. Înţelegem că aceste transferuri provenite la Laiki Bank Cyprus au fost ordonate de clientul Comac LTD Cyprus. Am şi extrasele de cont ale respectivelor viramente. Există o plângere penală făcută în luna martie de FACIAS. Până în prezent, ştiţi clişeul organelor de cercetare penală: dosarul se află în soluţionare, vom vedea când se va soluţiona", a declarat vicepreşedintele PC Bucureşti.

PDL, susținut de Merkel

"PDL care a primit finanţare de la două fundaţii germane, Hans Seidel şi Konrad Adenauer. Tot din presă înţeleg că ambele fundaţii sunt susţinute de Guvernul Merkel. Pe de altă parte, o altă sursă de finanţare PDL, apărută şi dată publicităţii de curând, arată că 51 de lideri ai PDL au primit bani sub diferite forme de la biserici neoprotestante cu sediul central aflat în afara graniţelor ţării", a declarat Oana Florea.

Legat de activitatea "Konrad Adenauer", vicepreşedintele PC Bucureşti a subliniat că fundaţia finanţează doar seminarii şi dezbateri cu caracter politic.

Partidul Popular Maghiar, sponsorizat de Loteria de stat de la Budapesta

Ea a adăugat că o altă cauză privind finanţarea externă a partidelor "despre care nu mai ştim nimic este finanţarea cu trei milioane de euro în campania electorală a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, finanţare făcută de Loteria de stat de la Budapesta".

"Ne aflăm în aceeaşi situaţie, plângerea este făcută, nu s-a soluţionat încă. Este interesant cum instituţii de stat din Ungaria finanţează formaţiuni politice de la noi din ţară. Şi pe lângă Loteria de stat mai este Banca de Dezvoltare maghiară, totalul donaţiilor se ridică la 612 mii de euro. Până şi compania de electricitate naţională maghiară a finanţat cu 34 de mii de euro. În ultimul an înţeleg că suma totală a finanţării din Ungaria este de un milion de euro, finanţare pentru mai multe ONG-uri", a declarat Oana Florea.

Ea a adăugat, legat de această ultimă finanţare, că "patru dintre ONG-uri au primit 676 de mii de euro în preajma alegerilor locale din 2012, iar o altă tranşă de 340 de mii de euro a fost livrată în toamnă înaintea alegerilor parlamentare".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel