Oana Bulai, PSD Neamț:  Programul „Tomata” va fi reluat, în 2022

„Programul “Tomata” va fi reluat, în 2022, așa cum a fost gândit inițial de ministrul social-democrat Petre Daea. Astfel, va fi reluat sprijinul acordat legumicultorilor și vor fi lansate și alte programe menite să sprijine producția legumelor autohtone deficitare pe piață.

"Aceste programe de susținere a agricultorilor români nu reprezintă un moft, ci ele sunt o necesitate pentru ca populația să aibă acces la alimente sănătoase, de încredere, produse în România. Aceste măsuri fac parte din proiectul PSD ”Cumpără Românește!” și vor avea efecte benefice pentru tot sectorul agricol.

Sprijinirea produselor românești va contribui la reducerea dependenței de produsele din import și va aduce pe mesele mai multă hrană sănătoasă, produsă de fermierii și firmele românești. În același timp se vor dezvolta și prospera IMM-urile din zona agro-industrială, oamenii vor avea locuri de muncă, iar bugetul de stat va avea de câștigat noi venituri.

Agricultura este despre oameni, despre bunăstare economică și despre viitor, motiv pentru care trebuie sprijinită cu viziune și hotărâre,” anunță deputatul PSD Oana Bulai.

„În ceea ce priveşte Programul „Tomata”, lucrăm la el. Va fi reluat în 2022 pe modelul celui anterior. Evident va fi îmbuntăţit. Fermierii vor avea la dispoziţie actul normativ, scos în timp util, ca să ştie exact cum să-şi gestioneze producţia, plantarea şi cam când să vină cu roşiile scoase din producţia timpurie”, a declarat Adrian Chesnoiu în cadrul unui interviu acordat Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

Programul de ajutor de minimis pentru cultura de roșii în spații protejate a fost lansat în anul 2017, iar ulterior, în 2020, măsura a fost lăsată fără ciclul al II-lea de producție și, mai apoi, înlocuită cu totul cu un alt program care a inclus și alte legume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel