Oana Bulai, PSD Neamț: De ce am votat împotriva creșterii indemnizațiilor parlamentarilor

Oana Bulai
Oana Bulai

Oana Bulai, deputat PSD de Neamț, într-o postare pe pagina de socializare, explică votul împotriva creșterii indemnizațiilor parlamentarilor.  

"Am fost trimisă în Parlament de către nemțeni pentru a le apăra interesele. Nu consider că indemnizațiile parlamentarilor, ale miniștrilor și ale altor înalți demnitari sunt o prioritate sau că trebuie majorate.

Tocmai de aceea, alături de colegii parlamentari din PSD, am votat împotriva majorării acestora.

În schimb, prioritatea tuturor acum ar trebui să fie identificarea de soluții pentru a majora pensiile și salariile românilor, nu pe ale demnitarilor.

Mă bucur că în Camera Deputaților am putut îndrepta o eroare făcută în Senat", explică parlamentarul de Neamț.

Majorarea indemnizațiilor pentru parlamentari și pentru aleșii locali a iscat un scandal imens, zilele trecute, după ce un proiect  inițiat de parlamentarii UDMR a trecut în Senat cu 92 de voturi, 22 împotrivă și patru abțineri.

Ce prevedea amendamentul


"Personalul de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Serviciilor Parlamentului, Serviciului Legislativ şi Administraţiei Prezidenţiale beneficiază pe durata desfăşurării acestei activităţi de majorare a salariului de bază aflat în plată prevăzut la art.77(alin) 4 din prezenta lege. Stabilirea personalului de specialitate implicat în procesul legislativ se face prin decizie a ordonatorului principal de credite, respectiv prin hotărâre a Biroului permanent al fiecărei Camere, în cazul Parlamentului. Prin hotărâre a Biroului permanent al fiecărei Camere se stabileşte personalul contractual care beneficiază de sporul de complexitatea muncii în cuantumul prevăzut la art.17 (alin.)4", prevede amendamentul adus la proiectul de lege privind aprobarea OUG 115/2022 pentru completarea art. I din OUG 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, arată Agerpres. 

Vezi și: Cresc salariile aleșilor locali. Chirieac: Este o nebunie! Nu e vorba de dispreț, pur și simplu parlamentarii noștri au pierdut legătura cu pământul


Actul normativ vizează acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grad/trepte profesionale şi pentru personalul care avansează în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă în perioada ianuarie - iulie 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea cadru 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022.

După scandalul declanșat de creșterea indemnizațiilor parlamentarilor, la Camera Deputaților s-a decis, marți,  adoptarea proiectul de aprobare a OUG 115/2022, aprobând doar un amendament care prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor, începând cu luna noiembrie.

S-au înregistrat 168 voturi 'pentru', 79 'contra' şi 4 abţineri.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel