Oana Bulai: Am depus un proiect de lege pentru declararea lui Ștefan cel Mare - erou național și patron istoric al culturii românești / foto

Oana Bulai: Am depus un proiect de lege pentru declararea lui Ștefan cel Mare - erou național și patron istoric al culturii românești
Oana Bulai: Am depus un proiect de lege pentru declararea lui Ștefan cel Mare - erou național și patron istoric al culturii românești

Oana Bulai, deputat PSD de Neamț, anunță că a depus la Parlament o inițiativă legislativă pentru declararea lui Ștefan cel Mare drept erou național și patron istoric al culturii românești.

'Moldova are cu ce se mândri, iar eroii noștri merită să fie apreciați la adevărata lor valoare!

Românii îi celebrează prin lege pe Tudor Vladimirescu, Avram Iancu și alți eroi naționali, însă nu și pe #Ștefan_cel_Mare! Domnitorul Moldovei trebuie să aibă o zi a lui recunoscută prin lege, pentru că UNUL este Ștefan cel Mare pentru noi, românii. Împreună cu colegii din #PSD_Roman am sesizat că o asemenea lege de recunoaștere a rolului marcant al Domnitorului Moldovei în istoria poporului român nu există.

De aceea, în această săptămână am depus la Parlament #proiectul_de_lege pentru declararea lui Ștefan cel Mare drept erou național și patron istoric al culturii românești. Astfel, în ziua de #2_iulie vor putea fi organizate evenimente de comemorare și cinstire a memoriei lui Ștefan cel Mare.Ștefan cel Mare este simbolul Moldovei și cu el ne mândrim peste tot în lume.

Iubirea sa față de neam, spiritul său aprig împotriva nedreptăților arată esența noastră, a moldovenilor! Este un demers pornit din Roman #în_numele_tuturor_moldovenilor!', transmite Oana Bulai, pe pagina sa de Facebook.

Oana Bulai: Guvernul continuă politica ticăloasă de sărăcire şi distrugere a pensionarilor

Oana Bulai, deputat PSD de Neamț, într-o altă postare pe Facebook, a atacat Guvernul Florin Cîțu pentru "politica  ticăloasă" dusă împotriva pensionarilor.

Observ cu stupoare cum #Guvernul continuă politica ticăloasă de #sărăcire şi distrugere a pensionarilor. Am văzut, atât în spaţiul public, cât şi în datele de la minister, că preţurile alimentelor au crescut enorm, până şi preţul la ulei şi la alte produse de bază a luat-o razna.

Există o categorie vitregită de #pensionari care, deşi au muncit toată viaţa, au pensii mici cu care nu îşi pot asigura cele necesare traiului zilnic. Ce ar trebui să facă pensionarii cu pensia minimă de 800 de lei, având în vedere că şi gazele şi energia electrică s-au scumpit incredibil de mult? Cei aproape 1 milion de pensionari cu #pensie #minimă nu au altă variantă decât să moară de foame şi să stea în întuneric.

Domnul Cîţu se tot laudă cu creşterea economică, cu rectificări bugetare pozitive, cu toate că a luat credite cu nemiluita, îndatorând întreaga ţară. Doamna ministru Turcan a restituit la buget 3 miliarde de lei de la fondul de pensii zicând că nu are nevoie de ei. Nu e aceasta o politică criminală contra pensionarilor?

Mai grav este că #politica #antipensionari este una dintre politicile la care întreaga coaliţie de dreapta şi-a dat mâna.În condiţiile excepţionale actuale, se va majora pensia minimă? Sunt suficienți bani în Fondul de rezervă al Guvernului, dar şi cele 3 miliarde de lei la care a renunţat doamna ministru Turcan", a spus deputatul PSD de Neamț, Oana Bulai, pe data de 15 septembrie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel