Oamenii lui Nicușor Dan atacă două primării de oraș

Oamenii lui Nicușor Dan spun că primăriile din Timișoara și Brașov pun piedici membrilor și simpatizanților Uniunii Salvați România care strâng semnături în cele două orașe, cu scopul evident de a bloca participarea USR la alegerile parlamentare.

"La Timișoara autoritățile au respins solicitarea USR de a amplasa corturi, iar la Brașov încearcă să întârzie acest proces.

USR și-a propus să strângă la nivel național aproximativ 200 000 de semnături. Încă de la începutul lunii septembrie, USR a depus cereri către cele mai multe primării din țară, pentru obținerea acordului în vederea amplasării unor corturi necesare pentru campania de strângere a semnăturilor.

În Timișoara, Comisia de Avizare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei a decis să refuze amplasarea de corturi de către USR şi să admită doar mobilier urban constând în masă, scaune și umbrelă.

În conținutul răspunsului primit din partea Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice nu există nicio explicaţie şi nu este specificat niciun temei legal care să justifice interzicerea amplasării corturilor.

La Brașov corpul tehnic al Primăriei a răspuns verbal reprezentatului USR că solicitarea a fost transmisă către serviciul Urbanism și că a fost aprobată cu data de 1 octombrie, în condiţiile în care termenul legal pentru depunerea semnăturilor este 27 octombrie.

USR consideră acțiunile autorităților locale din Timișoara și Brașov drept abuzive, de natură să aducă atingere dreptului cetățenilor de a participa la viața politică și al USR la imagine şi la dreptul de a participa la alegeri", transmite USR printr-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel