Oamenii de afaceri, reacție după demisia lui Tudose

Codul Economic
Codul Economic

Mai mulți oameni de afaceri iau cuvântul după demisia lui Mihai Tudose. Aceștia cer viitorului Guvern stabilitate și predictibilitate.

Secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri, Cristian Pîrvan, se teme că noul Executiv ar putea schimba din nou programul de guvernare și reamintește faptul că oamenii de afaceri au nevoie de predictibilitate.

„Tot ceea ce stabiliți, dați-ne un timp pentru a ne adapta, nu mai reglementați de azi pe mâine”, a declarat la RFI Cristian Pîrvan. 

Mai mult de atât, Cristian Pârvan a declarat că se așteaptă la surprize în noul program de guvernare.

„Din păcate, măsurile populiste de creștere nejustificată, execuția bugetară arată o creștere cu peste 20% a cheltuielilor cu personalul în sectorul administrativ fără nicio reformă, deci vis-a-vis de nevoia de bani a Guvernului ne putem aștepta să intervină și alte măsuri corective”, a mai spus Pîrvan.

Fără miniștri obedienți

Cât despre viitorul ministru de Finanțe, Cristian Pîrvan e de părere că acesta ar trebui să fie competent și autoritar.

„Nouă ne trebuie un ministru de Finanțe cu o capacitate intelectuală, pregătire și capacitatea de a fi recunoscut în propriul lui partid, astfel încât spune `Asta nu se poate, Majestate!`, lumea să asculte și să spună dacă ministrul de Finanțe spune că nu se poate sau că nu e bine așa, haideți să vedem ce alte soluții avem. Dacă avem miniștrii de Finanțe obedienți și bucuroși doar că ocupă funcția de Ministru de Finanțe pentru o scurtă perioadă de timp, nu avem o persoană care să ne poată duce către ceea ce dorim cu toții”, a conchis Cristian Pîrvan.

[citeste si]

Experiență managerială în mediul privat 

Dragoș Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, afirmă că economia, susținută în mare parte de mediul de afaceri, poate fi afectată inclusiv atunci când există schimbări dese de Guverne.

„Mediul de afaceri este afectat atunci când există lipsă de predictibilitate și când avem schimbări dese, indiferent de numele premierului și partidul din care face parte. Afectează România în general, pentru că atentează la fundamentele obligatorii și care unul dintre ele se cheamă încredere”, spune Dragoș Anastasiu.

Cât despre viitorul ministru de Finanțe, Dragoș Anastasiu crede că acesta, dar și orice alt ministru ar trebui să aibă  „experiență managerială în mediul privat”.

„Atâta timp cât tu nu înțelegi necesitățile celeilalte părți pentru care tu faci politici publice, va fi foarte greu să le faci în așa fel încât ele să fie percepute pozitiv (...) În zona Ministerului de Finanțe, dacă nu ai înțelegeri profunde despre macroeconomie și modul în care funcționează finanțele publice, cu siguranță nu vei putea să ai foarte mult succes”, a mai spus Dragoș Anastasiu la RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel