Oamenii bogați ar putea pune capăt cancerului de col uterin în câteva decenii, spun experții

hpv-vaccin
hpv-vaccin

Un studiu arată că vaccinul HPV a redus foarte mult infecțiile între fete și femei tinere. De altfel, oamenii bogați ar putea pune capăt cancerului de col uterin în câteva decenii, spun experții.

Eliminarea cancerului de col uterin în țările bogate, cum ar fi Marea Britanie, ar putea fi posibilă în câteva decenii, spun experții, după un studiu major care arată succesul vaccinului HPV în protecția femeilor, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

Virusul papilloma uman, care este transmis sexual, poate produce cancer de col uterin, precum și veruci anogenitale. Datele provenite din țările cu venituri mari arată că vaccinarea a condus la o reducere cu 83% a infecțiilor cu HPV la fete cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, de la cinci la opt ani. Dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani, infecțiile au scăzut cu 66%.

De asemenea, s-au înregistrat reduceri majore ale verucilor anogenitale și leziunilor precanceroase, care pot fi precursorii cancerului de col uterin. 

Cercetarea, publicată în revista medicală Lancet, va impulsiona determinarea Organizației Mondiale a Sănătății care stabilește obiective pentru reducerea numărului de cazuri de cancer de col uterin la mai puțin de patru la 100.000 de persoane, sub pragul pentru o boala rara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel