O ploaie de vară și 40 de trenuri blocate în Capitală. Grindeanu spune "pas" problemelor

În timp ce Bucureștiul este dat peste cap de ploile și vijeliile specifice verii, Sorin Grindeanu spune "pas" problemelor.

Astăzi, la Palatul Parlamentului, s-a desfășurat prima zi a celei de-a cincea ediții a forumului internațional “Critical Infrastructure Protection Forum – CIP FORUM V 2022 - Critical Infrastructure Protection & Resilience Europe 2022”. Forumul este conceput ca o platformă deschisă pentru comunitatea liderilor și decidenților din administrație, din sectorul public și privat, a specialiștilor și inovatorilor în securitate.

Marele absent de la acest eveniment a fost chiar Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, într-o zi în care infrastructura din Capitală pare pusă la pământ, după o furtună de vară. Ploaia puternică din ultima oră a dat Bucureștiul peste cap. 40 de trenuri sunt blocate, iar transportul public nu se simte nici el prea bine. Trenurile staționează, acum, în Gara de Nord și în jurul Capitalei, după ce tot sistemul energetic a căzut din cauza furtunii, potrivit Antena 3. Sunt întârzieri de sute de minute, în aceste momente, și foarte mulți călători așteaptă pe peroane să urce în trenuri.

Toate acestea în timp ce ministrul care ar trebui să fie interesat direct spune "pas" unui eveniment de o reală importanță. Principalele obiective ale evenimentului de la care Sorin Grindeanu a lipsit, astăzi, constau în consolidarea capacităților guvernelor pentru coordonarea activităților de protecție a infrastructurilor critice. Dar poate că nu este așa de important pentru ministrul Transporturilor din România.

La acest eveniment au participat Președintele Camerei Deputaților – Marcel Ciolacu, alături de Șeful Cancelariei Premierului, Mircea Abrudean, care a transmis mesajul Prim-ministrului Nicolae Ionel Ciucă, vicepremierul Hunor Kelemen, Președintele Curții de Conturi – Mihai Busuioc, Ministrul Finanțelor – Adrian Câciu, Ministrul Cercetării, Inovării și al Digitalizării – Sebastian Burduja, Secretarul General al Guvernului – Marian Neacșu, Președintele ANCOM - Vlad Stoica, Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale - Ionel-Sorin Bălan, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Raed Arafat, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii – Gabriel Bunduc, Președintele Autorității pentru Digitalizarea României – Dragoș Cristian Vlad, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Sorin Moise, și Directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică – Dan Cîmpean. Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a fost keynote speaker și moderator în cadrul panelului Cultură, Patrimoniu Național Cultural, Identitate Națională și Infrastructuri Critice.

Vezi și: Infrastructura critică - Eveniment important pentru România. Guvernul, direct vizat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel