Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti este în acest moment în pericol de a fi confiscat de puterea politică. Primarul general interimar a devenit ceva mai cunoscut pentru incapacitatea de a rezolva situația de criză de pe Bulevardul Eroilor, supranumit ”Erorilor” după ce Magistrala de Metrou a distrus carosabilul și rețeaua de apă. Acum, SAva își plasează clientela în funcții.
Mădălina Mirea, director interimar al C.C. P.B de la Mogoşoaia, a povestit cum a fost numit alt director interimar în persoana lui Adrian Vlad Chioţan, membru PNL, sector 2, Bucureşti.
Iată cum s-au petrecut faptele pe scurt:
"Joi, 4 februarie am solicitat 2 zile de concediu la P.M.B., pentru zilele de luni şi marţi, adică 8 şi 9 februarie. La câteva ore am primit pe mail o adresă prin care se solicita prezenţa tuturor directorilor instituţiilor de cultură subordonate P.M.B., luni ora 11 la sediul primăriei. Am anunţat la Direcţia de Cultură că nu pot fi prezentă şi mi s-a solicitat să trimit un înlocuitor. Azi, 8 feb. ora 11:00, la şedinţa P.M.B. în prezenţa colegei mele, Consultant Proiecte şi Programe şi a tuturor celor de faţă, a fost anunţat în plen numele unui alt director interimar la Centrul Cultural Palatelele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, în persoana domnului Adrian Vlad Chioţan, membru PNL, sector 2, Bucureşti.
Doresc să vă specific următoarele: sunt istoric de artă, manager interimar al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia. Menţionez faptul că am colaborat cu această instituţie în anul 2013, în 2014 am venit prin concurs pe postul de Şef-Serviciu Departamentul Expoziţii-Documentare", a povestit Mădălina Mirea.
[citeste si]
"Am fost numită şi rugată să vin director interimar în urma reţinerii celor doi directori în septembrie 2015, în cazul binecunoscut cu Sorin Oprescu, al luării de mită. Imediat după aceea, au urmat trei (3) misiuni de control intern: DNA sept-oct 2015, Curtea de Conturi a României, nov-dec 2015, iar în prezent se desfăşoară misiunea de audit a P.M.B. până la 29 feb.a.c. Toate aceste instituţii au semnalat grave nereguli în contractele de la Palatele Brâncoveneşti, în perioada 2012-2015. Recomandarea a fost ca Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia să redobândească misiunea sa culturală excluzând orice imixtiune politică, financiară, interlopă sau nu.
Postul de manager interimar este prevăzut să fie scos la concurs la jumătatea lunii martie a.c., atunci când expiră interimatul meu. Întrebarea noastră este, ce interes poate justifica înlocuirea unui manager interimar de specialitate cu un alt manager interimar, pentru numai 5 săptămâni, printr-o decizie arbitrară care încalcă legislaţia în vigoare prin absenţa calificării profesionale a persoanei nominalizate, întrunind astfel toate "atributele" unui abuz în serviciu. Despre ce transparenţă decizională vorbim?
In contextul penal din luna septembrie, la solicitarea Primăriei Generale am renunţat într-o bună măsură la preocupările profesionale, pentru a prelua sarcini manageriale, a salva imaginea şi a asigura continuitatea activității CCPB, până la organizarea în condiţiile legii, a concursului de management", a adăugat Mădălina Mirea.
"Temerea noastră este ca Mogoşoaia să nu fie folosită din nou pentru strângerea şi cheltuirea de bani pentru campanie, pentru alegerile locale şi parlamentare.
Ce urgenţă în sine impune schimbarea unui specialist cu un om care nu ştie cum stau lucrurile la Palatul Mogoşoaia, într-o instituţie de cultură cu un program cultural elaborat, aprobat deja de un Consiliu Ştiinţific ce conţine programe internaţionale prevăzute să se desfăşoare în acest an?
Sperăm ca acest demers injust să fie împiedicat, iar mesajul nostru este că nu avem nevoie de un director numit politic, nici măcar interimar. Cine doreşte să vină manager trebuie să dea concurs şi să se califice pentru condiţiile unei astfel de funcţii", a conchis Mădălina Mirea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News