O nouă lovitură pentru Ponta. Anunțul făcut de Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei cere decanului Baroului București, printr-o solicitare scrisă, excluderea lui Victor Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept', titlu care i-a fost retras.

"Vă solicit excluderea imediată din Baroul București a domnului Victor Viorel Ponta, întrucât acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept'.

Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât dl Ponta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat", afirmă Monica Macovei în solicitarea adresată decanului Baroului București.

Europarlamentarul reamintește că, în ianuarie 2015, a mai solicitat în scris Baroului București excluderea lui Victor Ponta din profesie "după ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București de 'renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București', însă Baroul București nu a luat o decizie în acest sens, anunțând că așteaptă ca Universitatea din București să accepte sau nu 'renunțarea' la titlul de doctor în drept".

"Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor în drept, prin Ordin al ministrului Educației, și a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, vă solicit să îl excludeți imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul București pentru a respecta legea", conchide Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel