O nouă formă de energie poate schimba ordinea mondială

gheata
gheata

A distrus viața de pe Pământ acum 275 de milioane de ani, iar acum Japonia îl priveşte acum ca pe o nouă formă de energie neconvenţională.

Cunoscut sub denumirea de „gheaţă inflamabilă“, sau clatrat, noul potenţial combustibil este o substanţă asemenea unui şerbet ce constă în metan prins în gheţarii apelor. Seamănă cu un gheţar normal şi se găseşte de obicei chiar sub fundul mării, sub plăcile continentale, scrie capital.ro.

 Calculele japoneze sugerează că ţara săracă în resurse ar avea suficiente depozite numai de-a lungul coastelor sale pentru a satisface nevoile energetice ale superputerii economice pentru următorii 100 de ani. Gazul îngheţat este răspândit şi în alte părţi ale globului şi poate furniza mai multă energie decât toate resursele combinate de petrol şi gaze ale lumii, potrivit unei estimări.

 „Zona iniţială de studiu din Japonia a fost regiunea de coastă care se întinde pe 400 km (de la Tokyo până la vârful vestic al insulei Honshu). Numai această regiune se estimează că înmagazinează suficiente rezerve pentru a alimenta toată Japonia cu gaz natural pentru aproape 14 ani“, spune guvernul japonez, care conduce studiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel