O nouă boală mortală, similară cu Ebola sau Marburg, descoperită în Africa

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

În Africa a fost descoperită o nouă boală mortală.

Tanzania investighează o boală necunoscută în sudul țării, care a ucis trei persoane, scrie BBC. În total, 13 cazuri au fost raportate în regiunea Lindi, pacienții având simptome similare cu Ebola sau Marburg.

Aceștia au avut febră, dureri de cap severe, oboseală și sângerare, în special din nas. Totuși, Ministerul Sănătății spune că rezultatele testelor preliminare de laborator exclud virusurile Ebola și Marburg în aceste cazuri.

Urmărirea contactelor era în curs de desfășurare și cinci persoane se aflau în prezent în izolare, potrivit autorităților. Dr. Aifelo Sichalwe, ofițerul medical șef le-a cerut tanzanienilor să rămână calmi pe măsură ce investigațiile continuă. În continuare, el i-a îndemnat pe toți cei care prezintă simptome similare să solicite imediat asistență medicală.

VEZI ȘI: Virus LETAL, descoperit pentru prima dată în vestul Africii. Oficial OMS: Trebuie să-l oprim imediat!

Bill Gates, anunț îngrijorător despre următoarele PANDEMII. Apel către guvernele lumii

Bill Gates a emis un avertisment cu privire la potențiale pandemii mult mai grave decât Covid-19, în timp ce a cerut guvernelor să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următorul focar global, scrie Financial Times.

Miliardarul susține că în timp ce variantele Delta și Omicron ale coronavirusului au fost cele mai transmisibile de până acum, lumea se va confrunta în viitor cu o pandemie mult mai gravă, ce va provoca o rată mai mare de decese în întreaga lume

Fundația Bill & Melinda Gates și organizația biomedicală britanică Wellcome au promis marți 150 de milioane de dolari fiecare în lupta împotriva Covid-19 și pentru a se pregăti pentru viitoarele pandemii. Cele 300 de milioane de dolari vor merge către Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemiei (CEPI), un parteneriat global fondat în urmă cu cinci ani, care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri în țările cu venituri reduse. Bill Gates este de părere că prioritățile lumii sunt, de multe, „ciudate” și a observat că revine în sarcina filantropilor și a guvernelor bogate să se ocupe de inechitățile cauzate de accesul la vaccin.

„Nimeni dintre noi nu crede că Omicron va fi ultima variantă sau că Covid-19 va fi ultima pandemie.”, a declarat savantul britanic Jeremy Farrar, directorul Wellcome, la o conferință de presă, scrie ndtv.com.

„Avem nevoie de un răspuns cu adevărat global”, a adăugat el, îndemnând guvernele să-și intensifice contribuțiile.

Investiția anunțată reprezintă doar o mică parte din noul plan de acțiune pe cinci ani al CEPI, care necesită 3,5 miliarde de dolari. O conferință organizată în martie viitor la Londra ar trebui să contribuie la creșterea sumei țintă. Organizația încearcă să strângă acești bani întrucât își propune să reducă timpul necesar dezvoltării unui nou vaccin la doar 100 de zile.

Fondată în 2017 în urma epidemiei de Ebola, CEPI a adus contribuții majore la lupta împotriva pandemiei de coronavirus. A oferit finanțare pentru 14 proiecte de vaccinuri, inclusiv cele ale AstraZeneca, Moderna și Novavax. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel