EXCLUSIV  O meserie vitală pentru România a dispărut. Piperea: Este nevoie de ei

Gheorghe-Piperea
Gheorghe-Piperea

Gheorghe Piperea a declarat, pentru DCNews, că există o meserie extrem de importantă care a dispărut din România și de care este mare nevoie.

Gheorghe Piperea a dezvăluit că România nu mai are petrochimiști, iar faptul că acestă meserie a dispărut în contextul în care avem gaz în Marea Neagră este cu atât mai grav.

"Eu nu mai văd petrochimiști. Petrochimiștii vor dispărea deși România va avea nevoie de ei în continuare. Sunt unele lucruri care continue să existe. Uite, avem gaz în Marea Neagră. Ce facem cu el dacă nu mai putem să îl exploatăm în România? Pentru că nu mai avem petrochimiști. Eu vă spun asta chiar din domeniu, pentru că eu conduc o firmă de petrochimie și mă bazez pe cei 2000 de angajați de la Oltchim, pe care nu îi mai pot înlocui când vor fi pensionați. Nu am ce să mai găsesc în exterior. Nu mai există meseria asta! Nu mai vorbim despre ceea ce va dispărea în viitor, aceasta deja a dispărut. Este nevoie de ei pentru că dacă vrei să te reindustrializezi trebuie să ai oameni care să și știe să facă acest lucru pentru că nu te poți baza în permanență pe import de forță de muncă din exterior. Ca să nu mai vorbim că ăia vin cu cultura lor și multe alte riscuri pe care le știți foarte bine", a declarat Gheorghe Piperea pentru DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel