EXCLUSIV  O mai țineți minte pe Anisie în WC-ul școlii? Uitați rezultatul în bilanțul guvernului Orban

Monica Anisie și WC-ul
Monica Anisie și WC-ul

Mai țineți minte cum s-a dus Monica Anisie, cu presa după dânsa, să inspecteze WC-ul din curtea grădiniței Frumușica, din satul Axintele? În ianuarie 2020, când PNL alerga după alegeri anticipate, ministrul Educației s-a dus după voturi, într-o acțiune de campanie sfârșită prost.

În clipul ”electoral”  în care intra într-o toaletă din placaj, după ce se chinuia cu zăvorul, ministrul a jucat fără talent. Iar în inspecția de la școala generală din Axintele, unde a intrat peste o învățătoare care țipa la elevi, s-a făcut de râs. S-a răstit, la rândul său, la învățătoare, pe care a certat-o în fața elevilor (și a presei pe care o adusese la ”eveniment”). Și a încălcat regulamentul școlar, intrând în clasă fără permisiunea cadrului didactic.

În iunie, când începe pregătirea pentru alegerile locale și parlamentare, sceneta se reia la Guvern, unde Anisie îi cerea premierului să aloce bani pentru ”mutarea în interiorul școlilor a unor grupuri sanitare pentru acele școli unde nu au grupuri sanitare în interior”. Evident, tot în secțiunea dedicată presei, propaganda PNL savurând momentul.  

 

Orban se prinde că Anisie ratează momentul și intervine

„Vă rog să fiți de acord să fie introdus proiectul de hotărâre privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale prevăzute în bugetul Ministerului Educației și Cercetării pentru finanțarea în anul 2020 a unor cheltuieli de capital. Este vorba de repartizare a unor sume pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare, sau finanțare a lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare și asigurarea cu utilități”, spune Monica Anisie cu ochii în cameră.

Ludovic Orba își dă seama că publicul, pentru care era destinat acest moment artistic, nu înțelege nimic, așa că se face că întreabă: ” e vorba de mutarea în interiorul școlilor a unor grupuri sanitare pentru acele școli unde nu au grupuri sanitare în interior”.

”Da, este vorba despre 375 de unități de învățământ preuniversitar”, răspunde doamna ministru, în timp ce blitzul fotografilor imortalizează momentul istoric când se semnează condamnarea la dispariție a WC-ului din curtea școlii, odată cu alocarea celor 32 de milioane de lei pentru Ministerul Educației.

Bomba, în analiza execuției bugetare

Acum, că v-ați amintit acest moment de la începutul guvernării PNL, să vedem cum s-a finalizat acțiunea. Poate a început prost, cu vizita-dezastru de la Frumușica, dar s-a terminat bine.

Ei bine, după ce au venit cifrele execuției bugetare, vedem că s-a sfârșit așa cum a început. Cum spuneam, au fost alocate, în bugetul ministerului, 32 de milioane de lei pentru renovarea toaletelor, mutarea acestora în interior și asigurarea de utilități. 

Știți câte a reușit să cheltuie ministerul doamnei Anisie?

Fix 18. Restul de 14 milioane s-au întors la buget. Sigur că e un scor mai bun decât cel luat de PNL, de 25 la sută. Unde nu făceau liberalii 56%, cât a reușit dna Anisie cu banii alocați de Orban pentru WC-urile din școli?

Desigur că un grad de execuție bugetară de numai 56% ar genera un scandal în lumea civilizată, ar fi o rușine de nesuportat pentru un ministru. Dar, e drept, acolo, nu sunt nici WC-uri în curtea școlii, sau a grădiniței Frumușica. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel