O firmă de haine și încălțăminte a ASCUNS 96% din totalul vânzărilor

Irina Constantin / 28 dec 2017 / 11:36 Salveaza PDF Comentarii
haine
haine

Inspectorii ANAF au identificat o societate care importa îmbrăcăminte și încălțăminte din Turcia care a ascuns 96% din vânzări. 

Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de această firmă este de 9,24 milioane lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, potrivit unui comunicat al ANAF. 

”În fapt, societatea a efectuat, într-o perioadă relativ scurtă, un număr de 78 de operaţiuni de import din Turcia constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Marfa importată a fost declarată în vamă la valori foarte mici, scopul principal fiind achitarea unei taxe pe valoarea adăugată mult diminuată comparativ cu valoarea reală a mărfurilor. Ulterior, mărfurile au fost vândute preponderent fără întocmirea de documente legale şi fără înregistrarea veniturilor reale obţinute, urmărindu-se în acest fel sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor aferente. Totodată, cu scopul de a oferi o tentă de legalitate tranzacţiilor desfăşurate, precum şi pentru a îngreuna verificările organelor fiscale, societatea a acoperit lipsa din gestiune provenită din vânzarea fără documente a bunurilor, prin depunerea de declaraţii fiscale nereale, declarând livrări către societăţi care nu au confirmat astfel de tranzacţii”, se spune în comunicat.  

[citeste si]

Astfel, din totalul estimat al bunurilor vândute pe teritoriul naţional, în valoare 31,37 milioane lei, doar 24 de societăţi comerciale au confirmat că au achiziţionat marfă în valoare de 1,35 milioane lei. Şapte societăţi dintre clienţii declaraţi au fost utilizate de societatea verificată pentru a ascunde de la taxare veniturile obţinute în valoare de 30,02 milioane lei, ceea ce reprezintă 96% din totalul vânzărilor estimate.

Instituţia menţionează că în acest caz inspectorii fiscali au sesizat organele de cercetare penală.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29