O femeie realiza ilegal operații estetice, în București. Clienții erau înșelați, potrivit Poliției

Foto: Pexels
Foto: Pexels

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reținută pentru 24 de ore și urmează să fie prezentată magistraților cu propunere legală, fiind acuzată că a efectuat intervenții chirurgicale estetice minim invazive fără a avea dreptul legal de a o face, conform informațiilor furnizate de Biroul de presă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 2 al DGPMB au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.

În urma percheziției domiciliare efectuate, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică București au constatat lipsa documentelor de reglementare sanitară și a autorizațiilor de funcționare la sediul unde femeia desfășura intervențiile chirurgicale estetice. Aceasta a fost sancționată contravențional conform HGR 817/2011, cu o amendă în valoare de 70.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, femeia ar fi exercitat ilegal profesia de medic, efectuând în mod repetat intervenții chirurgicale estetice minim invazive fără a deține un titlu oficial de calificare în medicină. Aceste intervenții ar fi fost efectuate atât la sediul său din București, cât și la un sediu din județul Constanța, fără a deține autorizația sanitară de funcționare necesară.

În urma acestor acțiuni, femeia ar fi obținut foloase patrimoniale în valoare de aproximativ 19.800 de lei de la persoanele vătămate, care au fost supuse intervențiilor chirurgicale estetice neautorizate.

Cercetările sunt în desfășurare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel