O echipă de handbal contestă amenda CNCD

Handbal Club Zalău va contesta amenda de 5.000 de lei primită de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru acuzaţia de rasism la adresa handbalistei franceze Allison Pineau (HCM Baia Mare), potrivit managerului clubului, Gheorghe Tadici.

Tadici a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că pe adresa clubului din Zalău nu s-a primit încă nimic oficial legat de amenda CNCD, în opinia sa neexistând probe pentru scandările rasiste invocate de CNCD.

'În momentul în care ne vine decizia, o să o atacăm. Nu au probe. Este clar că nu sunt niciun fel de probe. După meci, nimeni de la Baia Mare n-a invocat absolut nimic, nici preşedintele, nici directorul sportiv, nici vreo jucătoare, nici antrenorii, absolut nimeni. Nimeni, nici la conferinţa de presă, nu s-au plâns că ar fi fost ceva. Nici oficialii nu au semnalat aşa ceva. (...) Discriminare sau rasism este, aşa cum spunea şi un colonel de la Jandarmerie, atunci când un grup organizat, în mod premeditat, strigă lozinci sau expresii rasiste şi nu faptul că strigă un suporter izolat. Pe acela trebuie să-l depistezi, să-l scoţi afară şi nu înseamnă că pedepseşti o sală întreagă sau o comunitate întreagă', a subliniat managerul HC Zalău.

Acesta a adăugat că nici sancţionarea arbitrilor şi observatorilor, amendaţi de CNCD cu 2.000, respectiv 3.000 de lei, nu este făcută cu vreun temei legal.

'Arbitrii şi observatorii sunt sancţionaţi de federaţie. Cei de la CNCD nu au niciun temei, absolut niciun temei nu au. Arbitrii intră în teren să arbitreze ce e în teren. În niciun caz nu au drept şi temei legal asupra arbitrilor şi observatorilor. Cred că e unicat în istoria tuturor sporturilor o asemenea măsură. Sigur e unicat', a menţionat Gheorghe Tadici.

Dr. Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că acest organism a amendat clubul HC Zalău şi Federaţia Română de Handbal în cazul de rasism la adresa handbalistei franceze Allison Pineau (HCM Baia Mare).

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a constatat miercuri discriminarea şi a dat următoarele sancţiuni: HC Zalău 5.000 lei (amendă, n. red.), Federaţia Română de Handbal 5.000 lei, observatorul meciului 3.000 lei şi cei doi arbitri câte 2.000 lei, a afirmat Cristian Jura.

În continuare, el a precizat: Nu am primit filmul de la Jandarmerie, iar decizia a fost luată pe baza probelor existente la dosar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel