O bancă vinde credite neperformante de 400 de milioane de euro

O bancă elenă importantă a anunțat că vinde credite neperformante de sute de milioane de euro.

Cel mai mare grup bancar elen, Piraeus Bank, este aproape de a încheia un acord privind vânzarea unor credite de consum neperformante de 400 de milioane de euro, ca parte a reducerii portofoliului de NPL, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

220.000 de carduri de credit şi credite de consum neperformante

Proiectul, intitulat Arctos, implică aproximativ 220.000 de carduri de credit şi credite de consum neperformante, aproape jumătate având valori între 1.000 şi 5.000 de euro.
"Negocierile sunt în faza finală, fiind trei cumpărători pe lista scurtă - APS Holdings, Intrum şi EOS", susţin sursele.
Reprezentanţii Piraeus Bank nu au dorit să comenteze informaţia.

Acord între bănci și autorități

Creditele neperformante au ajuns la un nivel de aproximativ 92,4 miliarde de euro la finele lunii martie, ceea ce reprezintă aproximativ 48,5% din totalul creditelor bancare din Grecia. Expuneri mai mari se regăsesc în rândul creditelor de consum (53%) şi în rândul companiilor mici şi mijlocii (59%). Băncile au ajuns la un acord cu autorităţile de reglementare pentru reducerea nivelului NPL la 64,6 miliarde de euro, până la sfârşitul lui 2019.
Piraeus, ale cărei credite neperformante se ridică la 30,8 miliarde de euro, are ca obiectiv reducerea NPL cu 34%, la 20,3 miliarde de euro, până la sfârşitul anului viitor.
Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel