O balerină ucraineană, asistenta acreditată a unui europarlamentar PSD la Bruxelles

O balerină din Ucraina lucrează în Parlamentul European pentru România, deși nu cunoaște limba română, fiind una dintre asistentele acreditate ale eurodeputatului PSD, Claudiu Ciprian Tănăsescu, la Bruxelles. 

Anastasiia Fedorenko, în vârstă de 27 de ani, face parte, potrivit site-ului Parlamentului European, din echipa asistenților acreditați ai europarlamentarului PSD Claudiu Ciprian Tănăsescu, scrie atitudineaonline.ro.

Cu o carieră de peste 10 ani în spate şi cu studii cât se poate de serioase, Anastasiia Fedorenko este o dansatoare profesionistă din Ucraina, măritată cu un român și proprietara unei şcoli de dans la Bruxelles, din 2012.

Potrivit CV-ului, frumoasa brunetă nu vorbeşte limba română, dar stăpânește în schimb rusa şi engleza. Anastasiia are diplomă de coregraf la Universitatea Culturală din Kiev, completată de un master la Universitate de Stat Kherson, iar din 2005 predă baletul, numeroase alte stiluri de dans şi fitness, activând, de-a lungul timpului, ca fotomodel şi principală balerină în trupe din Ucraina şi pe vase de croazieră.

O regulă internă din Parlamentul European le interzice deputaților să-și mai angajeze rude pe posturile bine remunerate de consilieri sau asistenți personali, nota paginaeuropeana.ro după alegerile europarlamentare de anul trecut. Conform sursei citate, asistenții acreditați la Strasbourg sau la Bruxelles primesc salarii după o grilă stabilită de regulamentele PE, salariul minim fiind de 1.619 euro.

La acest salariu un asistent acreditat mai poate obține și alte beneficii. De asemenea, poate primi și sume suplimentare din bugetul europarlamentarului, ca plăți pentru diverse proiecte separate care îi sunt încredințate.

Însă, viața asistenților europarlamentarilor nu este una foarte ușoară și nu mereu sunt foarte bine plătiți. Salariile lor depind în mare măsură de experiența și pregătirea pe care o au, dar și în funcție de responsabilitățile care le sunt încredințate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel