„În multe dintre restaurantele și barurile din marile orașe ale lumii, de la Paris și Londra până la New York, am văzut anunțuri legate de "Happy Hour". Mult timp n-am înțeles de ce se promovau băuturi la preț redus, părea o metodă de a atrage clientele. Mult mai târziu, mi-am dat seama că este mai degrabă un ritual, un obicei care să-ți amintească să te relaxezi, să te bucuri de viață.
"Ora Veselă/Bucuroasă" este de fapt un interval de 2 ore, de luni până vineri inclusiv, în care îți sunt oferite două băuturi la preț de una. După părerea mea obiceiul încurajează socializarea, relaxarea împreună cu prietenii după încă o zi de muncă care s-a încheiat. Dpdv comportament alimentar și obiceiuri de consum, trebuie știut că un pahar de alcool are efect anxiolitic, neutralizează oboseala, frustrarea, stresul, nemulțumirea și chiar plictiseala cu numai 80-100 calorii. În felul acesta ai toate șansele ca la masa de seară să mănânci moderat și echilibrat, toată energia negativă fiind deja eliminate.
Happy Hour a apărut în timpul prohibiției, în vremea în care consumul de alcool era interzis - prin urmare oamenii se adunau în locuri retrase sau la domiciliul cuiva între orele 5 și 7 după-amiaza, ca să poată bea înainte de a merge la restaurant. După anii 2000 s-a pus chiar problema desființării (fără succes) a acestui obicei, din teama de a nu fi încurajat consumul de alcool și dependența de orice fel.
Departe de mine gândul să vă îndemn să beți, însă nu pot să nu recunosc că un pahar de vin e mai eficient ca metodă de relaxare decât orice fel de mâncare. Iar dacă vinul mai este și fiert, cu scorțișoară și portocală, buna dispoziție e garantată", a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News