Nutriționistul Mihaela Bilic, despre beneficiile unui pahar de vin

Vin
Vin

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat la ce se referă conceptul de „Happy Hour”.

„În multe dintre restaurantele și barurile din marile orașe ale lumii, de la Paris și Londra până la New York, am văzut anunțuri legate de "Happy Hour". Mult timp n-am înțeles de ce se promovau băuturi la preț redus, părea o metodă de a atrage clientele. Mult mai târziu, mi-am dat seama că este mai degrabă un ritual, un obicei care să-ți amintească să te relaxezi, să te bucuri de viață.

"Ora Veselă/Bucuroasă" este de fapt un interval de 2 ore, de luni până vineri inclusiv, în care îți sunt oferite două băuturi la preț de una. După părerea mea obiceiul încurajează socializarea, relaxarea împreună cu prietenii după încă o zi de muncă care s-a încheiat. Dpdv comportament alimentar și obiceiuri de consum, trebuie știut că un pahar de alcool are efect anxiolitic, neutralizează oboseala, frustrarea, stresul, nemulțumirea și chiar plictiseala cu numai 80-100 calorii. În felul acesta ai toate șansele ca la masa de seară să mănânci moderat și echilibrat, toată energia negativă fiind deja eliminate.

Happy Hour a apărut în timpul prohibiției, în vremea în care consumul de alcool era interzis - prin urmare oamenii se adunau în locuri retrase sau la domiciliul cuiva între orele 5 și 7 după-amiaza, ca să poată bea înainte de a merge la restaurant. După anii 2000 s-a pus chiar problema desființării (fără succes) a acestui obicei, din teama de a nu fi încurajat consumul de alcool și dependența de orice fel.

Departe de mine gândul să vă îndemn să beți, însă nu pot să nu recunosc că un pahar de vin e mai eficient ca metodă de relaxare decât orice fel de mâncare. Iar dacă vinul mai este și fiert, cu scorțișoară și portocală, buna dispoziție e garantată", a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel