Nutriționist, despre salata de boeuf care poate fi făcută și cu carne de pui/curcan

Rodica Mitu / 10 dec 2019 / 22:23 Salveaza PDF Comentarii
Rețete
Rețete

Salata de boeuf este un produs nelipsit de pe masa românilor.

„Când spui salată te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit. Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are "boeuf-ul" în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu pulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim - sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.

Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de "legată" va fi salata, însă sfatul meu este să nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză.

Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu "greutate" a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/responsabil", a scris, marți, nutriționistul Mihaela Bilic pe Instagram.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24