Nursultan Nazarbaev, liderul Kazahstanului, întâlnire crucială pentru producția de petrol

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev a avut o întâlnire cu ministrul Energiei, Kanat Bozumbayev pentru a discuta indicatorii cheie ai dezvoltării sectorului energetic al țării și planuri suplimentare cu privire la modernizarea proiectelor energetice.

Președintele a subliniat importanța proiectelor de producție și de prelucrare a produselor energetice.

"Lucrările la Kashagan au fost relansate. Ne-am decis să extindem depozitul Tengiz. În plus, problema Karachaganak a fost rezolvată. În această privință, trebuie să crească volumul de producție și de prelucrare a petrolului. Trei rafinării de petrol din țară sunt în curs de modernizare , în prezent , în acest scop " , a subliniat Nazarbaiev.

Șeful statului a menționat , de asemenea , importanța lucrărilor de producție a gazelor și gazificarea țării,  de construirea centralei electrice termice Balkhash și privatizarea instalațiilor energetice.

[citeste si]

La rândul său, ministrul Energiei a raportat președintelui depășirea creșterii surselor de energie țintă și creșterea exportul de petrol în 2016.

"Planul nostru de producție de petrol a fost 75.5 milioane tone, în timp ce volumul real atins este de 78 milioane de tone. Se observă, de asemenea, depășirea și la Kashagan, unde am extras cu un milion de  tone de petrol mai mult față de anul trecut. Exportul de petrol a crescut la 62 milioane de tone, din care 40 milioane  tone au fost pompate de Caspica Pipeline Consortium. Pentru prima dată, am procesat o cantitate impresionantă  de de bitum, grație sprijinului guvernamental. Producția de gaz lichefiat a crescut , de asemenea, subsranțial", a spus Bozumbayev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel