Numirea ambasadorului României în Israel, pe ultima sută de metri: Câștig pentru diplomație

Numirea ambasadorului României în Israel în persoana lui Radu Ioanid "este un câștig" pentru diplomația românească, a declarat Cristian Diaconescu.

Numirea ambasadorului României în Israel în persoana lui Radu Ioanid "este un câștig" pentru diplomația românească, a declarat fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu pentru Mediafax. 

"Nu cred că se pune problema afectării relațiilor bilaterale. Reprezentarea la cel mai înalt nivel diplomatic este în egală măsură un semnal către statul în care se realizează această creditare, în sensul determinării (...) privind continuarea și dezvoltarea unei relații foarte bune, intense, pe mai multe planuri și în al doilea rând este și în interesul României deoarece nivelul de implicare, dialogul diplomatic al unui ambasador este superior tuturor celorlalți reprezentanți ai ambasadei", a afirmat Cristian Diaconescu.

În momentul de față, ambasada României la Tel Aviv este condusă de către Ovidiu Ierulescu, însărcinat cu afaceri.

"După părerea mea, Radu Ioanid este un câștig pentru diplomația românească. Are o experiență internațională fabuloasă și din acest punct de vedere cred că desemnarea domnului Ioanid chiar poate reprezenta un semnal foarte bun în ceea ce privește promovarea intereselor noastre cât și în legătură cu modul în care vedem în continuare relațiile cu statul Israel", a spus fostul ministru de Externe.

Acesta a explicat că, deși România nu a avut un ambasador în statul din Orientul Mijlociu, omologul israelian la București, David Saranga, "are o activitate foarte intensă și extrem de importantă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel