Numire procuror-șef DNA. Tăriceanu: Singurul criteriu

Laura Codruța Kovesi
Descriere foto: Laura Codruța Kovesi

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că noul procuror-şef al DNA trebuie să fie o persoană care să aibă cunoştinţe juridice solide şi un profil moral care să-l recomande pentru aşa ceva.

"Nu cunosc pe niciunul (dintre candidaţi - n.r.), nu mă interesează de unde vin, singurul criteriu care trebuie avut în vedere, nu singurul criteriu, un criteriu profesional, pentru că dacă mă uit la domnul procuror general Lazăr îmi dau seama că el nu are pregătirea necesară juridică, pentru că face confuzii grave juridice, semnalate de ministrul Justiţiei.

La funcţia de procuror şef al DNA cred că trebuie să fie o persoană care să aibă cunoştinţe juridice solide şi un profil moral care să-l recomande pentru aşa ceva", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Candidații la șefia DNA

Toţi cei şase candidaţi înscrişi la selecţia pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DNA au fost declaraţi admişi şi vor susţine luni şi marţi interviurile cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri Ministerul Justiţiei. Potrivit unui anunţ postat pe site-ul MJ, toţi candidaţii au îndeplinit condiţiile legale, ei urmând să susţină interviul după cum urmează: primii trei candidaţi admişi - în data de 3 septembrie, începând cu ora 11,00, iar următorii trei - pe 4 septembrie, de la ora 8,30.

Primii care vor susţine interviul la sediul MJ sunt: Sorin Armeanu - prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean - procuror la DNA Constanţa, Adina Florea - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Urmează pe 4 septembrie procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea - fost procuror general adjunct al României, Paula-Nicoleta Tănase - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Rezultatele selecţiei pentru şefia DNA vor fi anunţate public pe data de 6 septembrie.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24