EXCLUSIV  Numire premier. Iohannis, mișcare BOMBĂ. Lovitură la Sevil Shhaideh

Klaus Iohannis pregătește o mișcare bombă privind numirea premierului.

Surse DC News susțin că președintele Klaus Iohannis dorește ca Liviu Dragnea să numească altă persoană. De ce? Pentru că premierul are și calitatea de vicepreședinte CSAT, iar soțul lui Sevil Shhaideh ar putea reprezenta o vulnerabilitate pentru țară.

În plus, site-ul specializat Rise Project scrie că propunerea de prim-ministru a lui Liviu Dragnea poate introduce România în mijlocul unor controverse diplomatice privind conflictul din Siria. Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD, este susținător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internațională de crime de război. Pe conturile sale de socializare, Akram Shhaideh, de origine siriană, transmite mesaje pro-Assad, folosește simbolurile loialității față de regimul de la Damasc și critică atât rebelii, cât și liderii arabi și vestici care susțin opoziția siriană.

Soțul lui Sevil Shhaideh, propusă de PSD-ALDE pentru funcția de premier, a lucrat mai mult de 20 de ani, până în 2010, la Ministerul Agriculturii din Siria.

Akram Shhaideh este de origine siriană și a absolvit în 1984 Universitatea Tishreen din orașul sirian Lattakia, iar in 2010 și-a luat doctoratul in Economie la Academia de Studii Economice din București și pe cel în Științe Agronomice la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultura și Dezvoltare Rurală.

Din anul 1988 și până în 2010, a lucrat la Ministerul Agriculturii din Siria, unde a deținut, între altele, funcția de șef al Departamentului de Fructe tropicale și subtropicale.

În paralel, în aceasta perioada, timp de trei ani a fost angajat al unei companii din Damasc, îndeplinind funcțiile de editor și "comentator de documentare".

El a venit în România în anul 2011, fiind consultant pe probleme de agricultură și profesor la Universitatea "Ovidius", Facultatea de Științe ale Naturii și Agricole, între 2012 si 2013. Timp de un an, din 2013 și până în 2014, a fost consilier la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel