Iohannis, refuz numire miniștri. Dăncilă anunță adoptarea unei hotărâri de Guvern

Ema Apostu / 09 sep 2019 / 16:23 Salveaza PDF Comentarii

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat adoptarea unei hotărâri de Guvern, în timpul ședinței de Guvern de astăzi, după refuzul lui Klaus Iohannis de a semna numirile miniștrilor interimari.

"Refuzul de a numi miniștrii interimari e un abuz constituțional și de putere pe care domnul președinte Iohannis își permite să îl facă la adăpostul imunității funcției. CCR a stabilit că președintele nu are niciun drept să refuze aleatoriu miniștrii interimari. Aceștia trebuie numiți până când Guvernul face remanierea. Nu ne temem de nimeni și luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament", a spus Viorica Dăncilă în timpul ședinței de Guvern de astăzi.

"Vom adopta o hotărâre de Guvern"

 

"Sunt un om al soluţiilor şi împreună cu echipa guvernamentală am identificat măsurile pentru a depăşi această situaţie de blocaj care putea fi rezolvată uşor, dacă preşedintele îşi îndeplinea obligaţia de a semna propunerile de interimar. Vom adopta o hotărâre de Guvern prin care vom transfera, de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă în sensul motivării situaţiei excepţionale, aşa cum cere legislaţia. Acest aviz poate fi dat de către SGG. De asltfel, acest atribut a aparținut unui compartiment aflat în subordinea Secretariatului Guvernului", a anunțat Viorica Dăncilă, în timpul şedinţei de Guvern de astăzi.

Iohannis, atac la guvernare

 

Klaus Iohannis a anunţat, joia trecută, că respinge cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul. Şeful statului a susţinut că nu va accepta remanierile propuse de Viorica Dăncilă, fiind o guvernare „haotică, incompetentă şi coruptă".

Viorica Dăncilă a sesizat anterior CCR pentru a reclama un conflict între Guvern şi Administraţia Prezidenţială. Curtea Constuțională a stabilit ca părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială să transmită punctele de vedere până pe 11 septembr


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28