Numire miniștri Guvern Dăncilă. Chirieac: Iohannis are un nou adversar, ceea ce este bine

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Bogdan Chirieac atrage atenția asupra noului adversar al lui Klaus Iohannis, care nu mai e PSD-ul. 

Întrebat dacă este surprins de numirea noilor miniștri, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Da, este surprinzător pentru că, de un an și jumătate, domnul președinte Iohannis este într-o grevă prezidențială și nu există lege sau inițiativă a Guvernului, fie că e vorba de remaniere sau orice, unde domnul Iohannis să nu aibă o poziție. E, dacă vreți, într-o opoziție că i-a numit la limita maximă, cele 10 zile. Văd că domnul Iohannis nu mai e atât de preocupat de PSD, ceea ce este bine. Are un alt adversar, USR-ul. Avea motive să se împotrivească? Se putea opune cu ușurintă domnului Moga. În rest, Ramona Mănescu, europarlamentar, Mihai Fifor, acolo chiar nu se punea nicio problemă, fost ministru al Economiei, fost ministru al Apărării, deci are toate creditele", a precizat analistul politic Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

De astăzi, Nicolae Moga este ministru de Interne, Ramona Mănescu este ministru de Externe, iar Mihai Fifor a fost numit vicepremier. 

"Cred că Guvernul va rămâne în formula actuală până după alegerile prezidențiale. Mă îndoiesc că se vor face modificări în Guvern în aceste două luni care mai sunt până la alegerile prezidențiale", a mai precizat Bogdan Chirieac. 

Prezentator: Nu credeți că e nevoie ca premierul să profite de funcția pe care o are și să intre în alegerile prezidențiale cu o echipă bună?

"Deci, dacă te iei după fake news, nu e o echipă bună, nu e un Guvern bun. Dăm deoparte fake news-urile și ne uităm la Eurostat că acela e un reper palpabil și obiectiv. Creșterea economică. Ai creștere economică, de restul mai vedem. A, că sunt mari întârzieri în infrastructură, da, dar poate îl mai întrebați și pe domnul Băsescu și domnul Iohannis", susține Bogdan Chirieac.

Vezi și: Mănescu, Moga și Fifor, numiți în Guvern. Iohannis a semnat decretele în ultima zi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel