Nume noi la PSD și PNL pentru europarlamentare. Vezi listele

Listele candidaților PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare sunt aproape definitivate. România va avea în următoarea legislatură 32 de europarlamentari, PSD mizând pe obținerea a 15 mandate. Pe lângă soțiile celor doi lideri USL, respectiv Daciana Sârbu (PSD) și Adina Vălean (PNL), pe locurile eligibile  și-au făcut loc și câteva nume noi.

La PSD, pe pozițiile eligibile se află Dan Nica, ministrul Comunicațiilor, dar și o parte dintre actualii eurodeputați  Cătălin Ivan,  Victor Boștinaru, Ioan Mircea Pașcu, Viorica Dăncilă și Claudiu Ciprian Tănăsescu. O noutate ar fi posibilitatea ca pe lista PSD pentru europarlamentare să se regăsească și senatorul Ecaterina Andronescu, încă neagreată de toate sectoarele Capitalei.

Și numele lui Mircea Geoană a fost vehiculat pentru un loc pe lista pentru europarlamentare, acesta bucurându-se de sprijinul unora dintre colegii săi de partid, însă, spun sursele, acesta și-ar dori mai degrabă o funcție de comisar european, potrivit Agerpres.

De asemenea, Ioana Pop Cazacu, șefa organizației TSD Maramureș, ar putea să se regăsească pe lista eligibilă la europarlamentare. Pop este fina lui Victor Ponta și în vara lui 2013 a intenționat să candideze la șefia tineretului social democrat, însă a renunțat, precizează hotnews.ro.

 Lista va fi completată și cu numele candidaților PC și UNPR care au repartizat câte un loc eligibil. Cele două formațiuni vor putea să propună și un al doilea nume de candidat, care însă nu se va regăsi în primele 15 poziții, fiind vorba de locuri lăsate "la bătaie". Astfel, din partea PC va candida Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri și Turism, alături de președintele PC Prahova, Laurențiu Rebega, iar din partea UNPR, senatorul Damian Drăghici.

 Joi, în cadrul reuniunii Comitetului Executiv al PSD, vor fi analizate și propunerile avansate de TSD — Călin Buzgău, Ioana Pop Cazacu, Andi Cristea, Claudia Țapandel, Gabriel Oniga, Emilian Pavel și Alexandru Rotaru.

Și președintele PES activists România, Victor Negrescu, își dorește să se regăsească pe lista candidaților PSD, acesta strângând semnături în sprijinul candidaturii sale.

Potrivit Agerpres, actualii eurodeputați PSD Ioan Enciu, Adriana Țicău și Minodora Cliveti nu s-ar mai regăsi pe listă.

Corina Crețu deschide lista  PSD

Până în prezent, pe lista provizorie a PSD s-ar afla Corina Crețu, Daciana Sârbu, Cătălin Ivan, Mircea Geoană, Dan Nica, Victor Boștinaru, Viorica Dăncilă, Ioan Mircea Pascu, Claudiu Tănăsescu, Ecaterina Antonescu (incertă), Ioana Pop Cazacu (incertă),  Alexandru Mazăre (incert).

La PNL, Crin Antonescu merge pe mâna lui Eduard Hellvig, Norica Nicolai, Ovidiu Silaghi, iar printre nominalizări se află și fostul senator Mircea Diaconu și logodnica lui Mihai Voicu - Claudia Benchescu, potrivit hotnews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel