Numărul 1 mondial la bridge, găsit dopat cu testosteron

Bogdan Cotigă / 01 Martie 2019 / 14:07 Salveaza PDF Comentarii
injectie
injectie

Numărul 1 mondial la bridge, Geir Helgemo, a fost depistat pozitiv la testosteron cu ocazia unui control antidoping efectuat în septembrie 2018 şi a fost suspendat un an de Federaţia internaţională de specialitate (WBF), informează AFP.

Geir Helgemo, născut în Norvegia, dar care reprezintă Principatul Monaco la competiţiile de bridge, a fost găsit pozitiv la un turneu desfăşurat la Orlando (Florida), pe 29 septembrie 2018, ceea ce constituie o infracţiune la regulile antidoping, a explicat WBF într-un comunicat.

Comisia antidoping a WBF l-a suspendat pe Geir Helgemo pentru un an, până la 20 noiembrie 2019. Totodată, numărul unu mondial la joc cu cărţi va trebui să ramburseze cheltuielile pentru audierile din comisia antidoping, în valoare de 3.659 euro. WBF este una din cele 36 de federaţii internaţionale recunoscute de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pe acelaşi plan cu cele de karate sau surf, în plus faţă de cele 28 de federaţii olimpice de vară şi cele 7 federaţii olimpice de iarnă. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24