Numărători paralele. USL: 52 la sută. PDL: 46 la sută

VASILE_blaga
VASILE_blaga

Presa care l-a susținut pe Traian Băsescu afirmă că acesta a reușit să supraviețuiască la masa verde, prin neîndeplinirea cvorumului.  Jurnaliștii portocalii se bazează pe un exit-poll Realitatea TV, realizat de firma de cercetare Operations Research. Prezența la vot este estimată de susținătorii lui Traian Băsescu la 44 la sută, la ora 21. Faptul că mai erau două ore de vot este scăpat din vedere de către apropiații lui Traian Băsescu.

PDL susține că în cele două ore s-au mai adăugat  doar două procente la cele 44 estimate la ora 21. Din datele USL, pragul de 50 la sută plus un vot ar fi fost depășit. Liderii PDL au anunțat un rezultat de 52 la sută. Vasile Blaga a declarat că la numărătoarea paralelă PDL a obținut un rezultat de 46 la sută. Reprezentanții USL susțin că au numărat până la ora 23, peste 9,2 milioane de voturi exprimate, deci președintele este demis. Mai ales că votul continuă în multe secții din țară și străinătate. USL se bazează pe centralizarea rezultatelor transmise de reprezentanții formațiunii, prin sms.

Potrivit sondajului Operations Research,voturile au fost: DA - 86,90%, NU- 13,10%.

În timp ce lideri politici ai USL susțin că rezultatele vor duce la validarea referendumului, Cristian Preda pledează pentru ”coabitare” . Unii analiști interpretează discursul lui Kelemen Hunor ca un semnal de reapropiere de PDL. Ei pornesc de la declarația președintelui UDMR potrivit căreia în ultimii doi ani și jumătate Uniunea ar fi avut rezultate deosebite la guvernare. S-a avansat chiar ideea că UDMR ar putea iniția o moțiune de cenzură, uitându-se că această procedură este interzisă de Constituție cu 6 luni înainte de alegerile generale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel